Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Nationale BIM-norm op komst

05-02-2013, 11:06
Nationale BIM-norm op komst

Utrecht – De Nederlandse nationale BIM-norm komt er aan, eerst in de vorm van een Nederlands technische afspraak (NTA). Diensten van Bouwtoezicht zullen BIM-informatie moeten kunnen beoordelen.
Dat zei Henk van Zeeland van Building Smart in het Bouw- en ICT-theater op de eerste dag van de Internationale Bouwbeurs. De Rijksgebouwendienst heeft al een BIM-norm. Maar gemeenten hebben ook veel vastgoed en zouden voordeel kunnen hebben van het werken met Bouw Informatie Modellen. “Komende regelgeving eist dat bij bouwtoezichten tenminste twee medewerkers de competentie Quality Checking hebben. Dat wil zeggen dat zij BIM-info kunnen ontsluiten, lezen en checken”, kondigde Van Zeeland aan.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Diversen

Diversen