Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Breda krijgt een nieuwe verhoogde Trambrug; gunning aan BAM om klus te klaren

06-02-2013, 11:49
Breda krijgt een nieuwe verhoogde Trambrug; gunning aan BAM om klus te klaren

Cees Meeuwis, wethouder Binnenstad: ‘Met deze ontwikkeling kunnen we de bruikbaarheid van het water in de stad aanzienlijk verbeteren. Dit jaagt ondernemers aan om ook eigen initiatieven langs het water te realiseren en meer nautische evenementen te organiseren. Dat is goed voor de economische bestedingen in stad en het vergroot het leefplezier van onze eigen inwoners.’Naast het vernieuwen van de Trambrug wordt ook de kruising van de Academiesingel/Belcrumweg en de kruising Academissingel/Spoorstraat aangepast. Dit zorgt voor een fysieke schakel tussen het nieuw te ontwikkelen havenkwartier en de binnenstad. Door deze aanpassingen ontstaat de mogelijkheid de haven te transformeren tot ‘Bruisend Waterplein’. Bij deze plannen gaat het naast het stimuleren van het watertoerisme en de aanleg van een passantenhaven, om het aantrekkelijk maken van dit gebied voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer.Het project Bruisend Water ontvangt ruim € 1,6 miljoen subsidie uit OP-Zuid, afkomstig van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Rijk en de provincie.
Dit project is onderdeel van Brabant aan Zee, een stimuleringprogramma voor de ontwikkeling van de West-Brabantse waterkant. Negentien gemeenten werken samen om de vaarkwaliteit voor de watersporter te vergroten en het toeristisch aanbod voor toeristen en bewoners van het gebied kwalitatief te verbeteren. Het uiteindelijke doel is om een beter leef- en werkklimaat te creëren en een toename van de toeristische- en recreatieve bestedingen in de regio te realiseren.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…