Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Nimmerdor in Grijpskerke wint PassiefBouwen Award

06-02-2013, 12:19
Nimmerdor in Grijpskerke wint PassiefBouwen Award

Het zeer duurzame woon-zorgcomplex Nimmerdor in Grijpskerke heeft de PassiefBouwen Award 2013 gewonnen.

Passief bouwen combineert warmte van zonlicht, restwarmte van huishoudelijke apparatuur en een slimme manier van bouwen en isoleren waardoor er geen traditionele verwarmings- of koelsystemen meer nodig zijn. Het project Nimmerdor is als eerste in Nederland volledig passief gebouwd, waarmee het vrijwel energieneutraal is. Onderscheidend is de isolatie van keramiek en harde isolatieplaten, waarmee de hoge isolatienorm bereikt wordt. Desalniettemin is geen sprake van ‘dikke kasteelmuren’ vanwege de toepassing van deze innovatieve materialen.

‘Nimmerdor’ bestaat uit drieëntwintig comfortabele huurappartementen en zeven koopappartementen. Verder bestaat het complex uit een dorpshuis met een theater/gymzaal, een jeugdhonk en een aantal verhuurbare eenheden voor maatschappelijke voorzieningen op de begane grond.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…