Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Schakel & Schrale restaureert rijksmonument Wagenmakerij Venlo

06-02-2013, 11:49
Schakel & Schrale restaureert rijksmonument Wagenmakerij Venlo

De Centrale Wagenmakerij van de Nederlandse Spoorwegen op het rangeerterrein van Blerick, een stadsdeel van de gemeente Venlo, is met 7.375 m2 een van de grote industriële rijksmonumenten van Nederland. In de grote werkplaats werden sinds de opening in 1890 goederenwagons gereviseerd. De Nederlandse Spoorwegen sloten de hallen voor het grootste gedeelte in 1968. Een deel van de loods is tot en met 1995 in gebruik gebleven als technisch steunpunt voor onderhoud aan de rangeerlocomotieven van het emplacement Venlo. In 2002 kreeg de Wagenmakerij bescherming als rijksmonument. Tegenwoordig wordt de kleine loods verhuurd aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. Gebruiker van de Wagenmakerij is Stibans, de Stichting tot Behoud van Af te voeren Nederlands Spoorwegmaterieel.Schakel & Schrale is in 2009 geselecteerd om de dakrenovatie van de Wagenmakerij uit te voeren. Sindsdien heeft het restauratiebedrijf tevens de renovatie van de binneninrichting, vloeren en technische installatie op zich genomen. Momenteel wordt de buitengevel gerestaureerd. Hierbij is ervoor gekozen om niet alle schade die het pand in de loop van de geschiedenis (met name tijdens de oorlogsjaren) heeft opgelopen, te herstellen. Aan deze keuze liggen zowel financiële als esthetische overwegingen ten grondslag, die in dit geval goed samengaan.Nadere informatie: Mark Rovers, projectleider, Schakel en Schrale Roermond.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…