Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Heijmans vernieuwt installaties Antoni van Leeuwenhoek

07-02-2013, 10:30
Heijmans vernieuwt installaties Antoni van Leeuwenhoek

Heijmans Utiliteit heeft van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam opdracht gekregen voor participatie in de ‘verificatiefase’ voor de aanleg en renovatie van installaties in het project ‘Groei en Innovatie’ van het instituut. Het betreft hierbij zowel de werktuigbouwkundige als elektrotechnische installaties. Eind april 2013 wordt deze opdracht, bij succesvolle afronding van de ‘verificatiefase’, een fase waarin alle vereisten worden geverifieerd, omgezet in een definitieve gunning.

Binnen het Antoni van Leeuwenhoek vinden de komende jaren diverse uitgebreidingen en aanpassingen plaats. Dit project omvat ruim 8.000 m2 nieuwbouw en 3.000 m2 te verbouwen oppervlak. Daarbij gaat het niet alleen om circa 1.000 m2 aan OK-gebied en Intensive Care units, maar ook om de poliklinieken, backoffice en dagbehandeling. Het betekent daarmee een aanpassing van een grote hoeveelheid E- en W-installaties, zowel voor klimaat, luchtbehandeling, water, zuurstoffen en medische gassen, als voor elektriciteit, (brand)beveiliging, IT, televisie, oproepsystemen, etc. De nieuwe installaties moeten voor een deel aansluiten op de bestaande situatie of parallel daaraan functioneren.

Tijdens deze ingrijpende verbouwing, waarbij soms boven op het dak van het bestaande gebouw of achter tijdelijke afscheidingen (stofschotten) wordt gewerkt, blijft het ziekenhuis gewoon in bedrijf. Minimale overlast voor de patiënten, bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis, maar ook het behoud van veiligheid staat dan ook centraal in het plan van Heijmans. Hierbij is een nauwe samenwerking tussen betrokkenen noodzakelijk.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…