Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Project A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal wint Nederlandse Bouwpluim 2013

07-02-2013, 09:49
Project A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal wint Nederlandse Bouwpluim 2013

De jury is erg te spreken over de gezamenlijke aanpak in proactief en interactief stakeholder- en communicatiemanagement: ‘Door de wederzijdse flexibiliteit in de uitvoering en in de inzet op snelle operationele besluitvorming, is de extra wegcapaciteit twee jaar eerder opgeleverd. Een prachtige prestatie, vindt de jury. De omgeving heeft veel zeggenschap in het proces gekregen en er zijn veel procesinnovaties toegepast. Dat vereiste een uitstekende coördinatie, waarbij alle partijen voortdurend het einddoel voor ogen hebben gehouden.’BAM toont met dit project aan dat het integreren van sociale innovaties in de managementaanpak van bouw- en infraprojecten waarde oplevert in tijd, geld en kwaliteit. Voor zowel bouwer, maatschappij als overheid een win-win. Royal HaskoningDHV verzorgde in dit project het omgevings- en stakeholdermanagement, de communicatie en het verkeersmanagement voor Poort van Bunnik/BAM.Achtergrond
Het project A12 Utrecht Lunetten-Veenendaal is een wegverbredingsproject. In opdracht van Rijkswaterstaat heeft Poort van Bunnik (BAM) op een tracé van dertig kilometer het volgende gerealiseerd:

  • Een vierde rijstrook in beide richtingen tussen Utrecht en Bunnik;
  • Een derde rijstrook en een spitsstrook in beide richtingen tussen Bunnik en Driebergen;
  • Een spitsstrook in beide richtingen tussen Driebergen en Veenendaal;
  • Vijf aangepaste aansluitingen op de A12 (Bunnik, Driebergen-Rijsenburg, Maarn, Maarsbergen en Veenendaal);
  • Vernieuwde viaducten;
  • Aangepaste wegen die de A12 kruisen;
  • Eco-aanpassingen, zoals ecoducten en faunapassages.
Het laatste deel van de wegverbreding (de spitsstrook tussen Driebergen en Veenendaal) werd in september 2012 al feestelijk geopend door de minister van Infrastructuur en Milieu.

 

In maart 2013 rondt Poort van Bunnik de uitvoering van het project af. Dan volgt een periode van twintig jaar waarin Poort van Bunnik ook het onderhoud op dit tracé doet.

Het laatste deel van de wegverbreding (de spitsstrook tussen Driebergen en Veenendaal) werd in september 2012 al feestelijk geopend door de minister van Infrastructuur en Milieu.In maart 2013 rondt Poort van Bunnik de uitvoering van het project af. Dan volgt een periode van twintig jaar waarin Poort van Bunnik ook het onderhoud op dit tracé doet.Nadere informatie: drs. A.C. Pronk, (030) 659 86 21.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…