Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Heijmans realiseert energievoorziening nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

08-02-2013, 11:15
Heijmans realiseert energievoorziening nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft

Heijmans gaat de centrale elektrotechnische energievoorzieningen realiseren van het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. De opdracht omvat de engineering, leveren en bedrijfsvaardig opleveren van de middenspanningsinstallatie, noodstroomvoorzieningen en het bijbehorende besturingsysteem.

Het bedrijfsonderdeel Heijmans Civiel (Installaties) voert de werkzaamheden uit in opdracht van de Kuijpers Centrale Projecten.


Nieuwbouw Reinier de Graaf Gasthuis | Beeld: EGM Architecten

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van nieuwbouw van het ziekenhuis op het terrein van het bestaande Reinier de Graaf-ziekenhuis. De nieuwbouw bestaat uit zes bouwlagen, verbonden via een centrale as met een oppervlakte van 56.500 m2.

In het nieuwe gebouw komen vier stations met transformatoren en bijbehorende middenspanningverdelers. Deze worden gevoed vanuit een hoofdverdeler, die gekoppeld is aan het openbare net. Mocht het openbare net uitvallen, dan zullen drie noodstroomaggregaten de energielevering aan het ziekenhuis overnemen. De installatie voor toevoer van brandstof vanuit twee ondergrondse tanks behoort ook tot de werkzaamheden door Heijmans. Het geheel wordt centraal en lokaal geregeld en bediend door een besturingssysteem.

Volgens planning zal de energielevering vanaf maart 2014 gerealiseerd zijn. De totaaloplevering is gepland in maart 2015.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…