Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Bouwaanvraag Leidse Schans ingediend

11-02-2013, 10:48
Bouwaanvraag Leidse Schans ingediend

Leiden – De bouwaanvraag voor de eerste fase van de Leidse Schans is op 7 februari ingediend. Hiermee wordt voorkomen dat de bouw van de campus onnodige vertraging oploopt.
Het plan was on hold gezet door het huurbeleid van het kabinet. Met name de maximale huur van 4,5 procent van de WOZ-waarde maakt studentenhuisvesting onmogelijk. Eind van het jaar gaf minister Blok aan bij de verdere uitwerking van het regeerakkoord de voorgenomen maatregel opnieuw tegen het licht zou worden gehouden. Op basis van berichten uit Den Haag rekenen betrokken partijen dat de minister bij de uitwerking van de regeling rekeninghoudt met het behoud van de financiële haalbaarheid voor beleggers in studentenhuisvesting.

Wethouder Pieter van Woensel (ruimtelijke ordening): “De bouwaanvraag voor de Leidse Schans is weer een stap richting de nieuwe campus. Ik ben ervan overtuigd dat de minister bij de verdere uitwerking van het regeerakkoord rekeninghoudt met studentenhuisvesting en we straks in 2015 bij Station Lammenschans zonder vertraging de eerste bewoners van deze mooie studentenwoonwijk welkom kunnen heten.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…