Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

NEN werkt aan commissie aardbevingsbelastingen

12-02-2013, 16:10
NEN werkt aan commissie aardbevingsbelastingen

Delft – Het Nederlands Normalisatie-instituut werkt aan het samenstellen van een normcommissie voor belastingen op gebouwen door aardbevingen.

“We benaderen belanghebbenden en belangstellenden kunnen zich melden”, aldus Mark Lurvink van NEN. De aardbevingen door de gaswinning in Groningen vormen de aanleiding, maar ook de tektonische aardbevingen in Limburg worden meegenomen.

NEN heeft al langere tijd commissies die aardbevingen beschrijven, maar over Groningen bestaat discussie. Het zou kunnen dat de belastingen op gebouwen door de ondiepe zettingen verschillen van de belastingen door diepe aardschokken. De nieuwe commissie zou een nationale bijlage bij Eurocode 8 (aardbevingen) kunnen opstellen en aanvullingen kunnen voorstellen voor NEN 8700 en NEN 8701 voor bestaande gebouwen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Diversen

Diversen