Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Mijnwaterkelders

15-02-2013, 09:47
Mijnwaterkelders

De gemeente Heerlen maakt al enkele jaren gebruik van mijnwater, afkomstig uit dieper gelegen mijngangen, een duurzame methode voor de verwarming en koeling van gebouwen. Voor de uitbreiding van een mijnwatersysteem heeft BAM Techniek, in samenwerking met de lokale werktuigbouwkundige aannemer Meex, op drie locaties ondergrondse installaties geplaatst. Deze zijn bovengronds in zogenoemde skids volledig geprefabriceerd.

De technische installaties in de kelders maken de aansluiting tussen ondergrondse leidingen en gebouwen mogelijk. De aansluitingen op het distributienet zijn uitgevoerd in samenwerking met BAM Infratechniek. Via de leidingen wordt mijnwater naar aangesloten gebouwen gepompt, zoals het CBS-gebouw en daarna ook het APG-kantoor.

Het vervoer van de betonnen gevaartes van het Overijsselse Raalte naar Heerlen gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…