Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Bouwcombinatie start met nieuwbouw ziekenhuis Delft

17-02-2013, 12:27
Bouwcombinatie start met nieuwbouw ziekenhuis Delft

De Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf Gasthuis heeft op 31 oktober 2012 de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van het ziekenhuis in Delft. Daarmee is voor Hurks  en Kuijpers officieel het startsein gegeven voor de bouw van dit modern medisch centrum. 

Bouwcombinatie Reinier de Graaf vof, bestaande uit Hurks van der linden en Kuijpers Centrale Projecten, kreeg in juli van dit jaar officieel opdracht voor de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. In de komende jaren verrijst op het parkeerterrein tussen het huidige B- en H-gebouw een ziekenhuis van ruim 56.500 m². Oplevering is gepland in maart 2015.

Verbondenheid

Het nieuwe Reinier de Graaf Gasthuis zal verbondenheid uitstralen, zowel intern als met de omgeving. Het gebouw bestaat uit zes bouwlagen, die horizontaal verbonden worden door een centrale as. De inrichting en vormgeving van het ziekenhuis zorgen ervoor dat bezoekers en patiënten gemakkelijk hun weg kunnen vinden en de zorg efficiënt verleend kan worden. In met name het interieur zijn veel elementen uit de stad Delft en het Westland zichtbaar.

Specialist in zorgsector

Hurks van der linden en Kuijpers hebben samen ruime ervaring in de zorgsector. Zo is de bouwcombinatie op dit moment verantwoordelijk voor de nieuwbouw van ziekenhuis Bernhoven in Uden en werkten zij eerder samen aan de nieuwbouw van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Beide partijen zetten nu deze expertise in voor het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Het ontwerpconsortium bestaat uit EGM architecten, Corsmit en Deerns.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…