Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Familiebedrijf Kuijpers speelt hoofdrol in film en tentoonstelling

17-02-2013, 12:08
Familiebedrijf Kuijpers speelt hoofdrol in film en tentoonstelling

Op 8 februari 2013 vond in het Industrieel Atrium in Helmond de opening en première plaats van de thematentoonstelling en documentairefilm over ruim negentig jaar Kuijpers.

Met de benoeming van Aukje Kuypers als voorzitter van het directieteam van Kuijpers, per 1 januari 2013, staat inmiddels de vierde generatie Kuypers aan het roer van het familiebedrijf. Voor Kuijpers was dit aanleiding om Stichting Industrieel Erfgoed Helmond (SIEH) opdracht te geven een thematische tentoonstelling te realiseren waarin het ontstaan, de ontwikkeling en de toekomst van Kuijpers centraal staat. Deze thematentoonstelling bestaat uit een filmdocumentaire, een thematentoonstelling en een kroniek.

De film is gemaakt door de eigen mediagroep van de Stichting in nauwe samenwerking met Kuijpers. Binnen de Stichting zijn naast het bestuur vele vrijwilligers actief die zich met hart en ziel inzetten voor het behouden, bewaren en documenteren van alles uit het verleden voor wat betreft arbeid, handel en industrie van Helmond en omgeving.

Sinds 1921

‘Uit het historisch onderzoek blijkt dat Kuijpers in 1921 is opgericht’, zegt Aukje Kuypers. ‘Dat is zes jaar eerder dan wij dachten. Formeel is Kuijpers op 28 januari 1928 bij de Kamer van Koophandel ingeschreven.’

Inloopdagen

Het Industrieel Atrium is gevestigd aan Kanaaldijk Noordwest 29 in Helmond en elke laatste zondag van de maand geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.30 uur (met uitzondering van feestdagen en vakantieperioden) zijn er inloopdagen. Tijdens deze dagen kan de bezoeker vier uitgebreide basiscollecties, een stijlkamer uit de negentiende eeuw en de themacollectie en film over Kuijpers bezichtigen. Ook is er een uitgebreid archief te raadplegen over de historie van verschillende Helmondse bedrijven.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…