Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Kuijpers en Veluwezoom Verkerk leveren nieuw trainingscomplex Vitesse op

17-02-2013, 12:14
Kuijpers en Veluwezoom Verkerk leveren nieuw trainingscomplex Vitesse op

Vandaag vindt de oplevering van de nieuwe trainings- en opleidingsaccommodatie van Vitesse op Papendal plaats. Deze nieuwe accommodatie is één van de meest moderne van Nederland. Medio februari wordt het gebouw door Vitesse in gebruik genomen.

Kuijpers Installaties Arnhem was verantwoordelijk voor de totale engineering van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van de nieuwe trainingsaccommodatie. Veluwezoom Verkerk heeft de bouwkundige werkzaamheden gerealiseerd. De bouw kende op woensdag 25 januari 2012 haar officiële start. Een jaar later staat er een hypermodern complex dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Het hoogste punt werd bereikt op 4 juni 2012. Het trainingsonderkomen telt vier verdiepingen, waarvan drie boven de grond. Het complex is een ontwerp van Geesink Weusten Architecten in Arnhem.

Installeren en bouwen in de Eredivisie

De installaties van het trainings- en opleidingscomplex zijn aangesloten op een wko en voorzien van warmtepompen. De bronnen voor deze wko liggen 120 m diep. Daarmee wordt het trainingscomplex op een duurzame wijze van energie voorzien. In de zomer wordt het koude grondwater gebruikt voor de koeling, terwijl warmte wordt opgeslagen in de bodem voor de winterverwarming. In het nieuwe complex is er ook ruimte voor medische behandelruimtes, krachttraining en persmomenten. Algemeen directeur van Vitesse, Erwin Kasakowski, spreekt van een nieuwe stap voorwaarts: “Met deze nieuwe trainingsaccommodatie zijn we weer een stap dichterbij de professionalisering van de organisatie. Vitesse wil een topclub worden en daar hoort een dito accommodatie bij. Het complex is op onze maat gemaakt. Wij zijn zeer tevreden over het bouwproces. Nu kijken we ernaar uit om de accommodatie midden februari daadwerkelijk in gebruik te nemen.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…