Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Kuijpers voorziet SassemBourg van duurzame energie

17-02-2013, 12:16
Kuijpers voorziet SassemBourg van duurzame energie

Kuijpers gaat voor een periode van ten minste 30 jaar SassemBourg voorzien van duurzame energie. Initiatiefnemer Woonstichting Vooruitgang en Kuijpers hebben hiervoor onlangs het contract ondertekend. 

Eind vorig jaar werd de aftrap gegeven voor het woonservicecentrum SassemBourg in het centrum van Sassenheim. De aannemer is inmiddels bezig met de bouwvoorbereiding en vanaf volgende maand vinden er ook daadwerkelijk bouwactiviteiten plaats. Daarmee komt de oplevering, naar verwachting eind 2014, dichterbij.

Duurzame energievoorziening

Kuijpers is al 20 jaar specialist in warmte- en koudeopslag en heeft lange ervaring in het installeren, beheren en optimaliseren van technische installaties. Deze overeenkomst met woonstichting Vooruitgang past dan ook in de ambitie van Kuijpers om zich verder te ontwikkelen op het gebied van decentrale energievoorzieningen. Kuijpers Ecopartners gaat het ontwerp, de realisatie, het onderhoud, de financiering én de gehele exploitatie van de duurzame energievoorziening verzorgen. In april van vorig jaar nam de technisch dienstverlener 24 decentrale energiecentrales over van Essent.

Specialist in duurzaamheid

In totaal bestaat het woon- en servicecentrum uit 91 woningen en 25 maatschappelijke bedrijfsruimten. Het bruto vloeroppervlak is 14.883 m2. Kuijpers Ecopartners gaat via een warmte- en koudeopslag, voorzien van warmtepompen en een energiedak, in totaal 2261 GJ warmte, 1192 GJ koude en 1406 GJ warm tapwater per jaar leveren. Dit wordt in zijn totaliteit duurzaam opgewekt. Bob Bloemers, manager duurzame energie bij Kuijpers Ecopartners: “Met Ecopartners laten we zien dat Kuijpers duurzaamheid als prioriteit aanmerkt. Wij zijn een familiebedrijf dat nadenkt over volgende generaties. Ik ben dan ook heel trots dat we dit duurzaam partnership met woonstichting Voortuitgang aangaan. Dat het een opdracht is waarin we op alle facetten de klant ontzorgen, maakt het voor ons extra bijzonder”. Voor deze opdracht werkt Kuijpers Ecopartners samen met gebouwverduurzamer Innax.

Toegevoegde waarde

Ook Steven Schrader, directeur/bestuurder van woonstichting Vooruitgang is blij met de samenwerking. “De toegevoegde waarde van Kuijpers zit vooral in de combinatie van kennis van gebouw gebonden installaties én de energievoorziening. Deze combinatie draagt bij aan een optimalisatie van de functionaliteit, het comfort en het rendement van SassemBourg”. Het is voor de Vooruitgang de tweede wko-installaties. Ook het gebouw Teylingervaart, naast de toekomstige nieuwbouw, is hiermee uitgerust. “We zijn een maatschappelijke ondernemer die vanuit haar sociale betrokkenheid werkt aan een duurzame en leefbare samenleving. Kiezen voor duurzame energie en voor Kuijpers past daar dan ook perfect in’, sluit hij enthousiast af.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…