Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Akkoord Feenstra en bonden over sluiting vestiging

13-05-2013, 16:21
Akkoord Feenstra en bonden over sluiting vestiging

Feenstra Verwarming, FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben een akkoord bereikt over de werknemers van de Feenstra-vestiging in Heerenveen, die in juni wordt gesloten.

Daarmee is de staking, die vandaag gepland stond, van de baan. Voor 50 van de 125 werknemers is tot nu toe geen nieuwe baan gevonden binnen het installatiebedrijf. Eigenaar Nuon Vattenfall en de bonden zijn overeengekomen dat de werknemers van de vestiging per 1 juni dit jaar boventallig verklaard worden.

Het eerder overeen gekomen ontslagverbod vervalt per 1 augustus, maar begint “pas te lopen” vanaf 1 oktober. “De werknemers hebben feitelijk tot oktober de tijd om een nieuwe baan te zoeken”, zegt regiobestuurder Anne van Dijk van FNV Bondgenoten. Het vrijwillige vertrek verloopt via de beoordelingscommissie, waarin werkgever en vakbond vertegenwoordigd zijn.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Feenstra

Feenstra heeft een lange en rijke geschiedenis. Sinds onze oprichting in 1947 is het vakmanschap dat Feenstra onderscheidt in de markt. We zijn dan ook trots op onze ruim 800 gecertificeerde adviseurs en vakmannen. Zij zijn het die al onze…