18-6-2013 – 10:38
BaksvanWengerden Architecten is door Wallpaper geselecteerd als een van de twintig jonge architectuurtalenten van 2013. Ieder jaar worden door de redactie van Wallpaper de meest veelbelovende jonge architecten van de wereld gekozen en vernoemd in hun architects directory.
?
Gijs Baks en Jacco van Wengerden richtten hun architectenbureau op in 2008. Het bureau heeft volgens Wallpaper een indrukwekkende lijst van projecten, waaronder veel private woningen. De uitbreiding en transformatie van het SH Huis in Bentveld en het V Huis in Alkmaar zijn twee van de projecten die door Wallpaper genoemd worden.
?
Het Amsterdamse BaksvanWengerden is het enige Nederlandse bureau dat in de lijst voorkomt. Andere geselecteerde bureaus zijn gevestigd over de hele wereld. Gijs Baks laat weten erg blij te zijn met de selectie en ziet de vernoeming als ?lichtpuntje in donkere tijden.??