Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Team Eco+Lane van de TU Delft wint finale ColoRED, de studentengame van Strukton

01-11-2013, 12:49
Team Eco+Lane van de TU Delft wint finale ColoRED, de studentengame van Strukton

Op donderdag 31 oktober heeft het team van TU Delft met Eco+Lane de finale van ColoRED op het hoofdkantoor van Strukton gewonnen. Jasper Meijsen, Ewoud Kroes, Rianne Blom en Nikki van Leeuwen maakten deel uit van dit team. 

Eco+Lane is de nieuwe weg die elektrisch rijden mogelijk maakt. Het team: ‘Door middel van inductief laden wordt de elektrische auto tijdens het rijden van stroom voorzien, ofwel laden zonder stekker met behulp van een magnetisch veld, waardoor ‘tanken’ overbodig is. We streven naar een energieneutrale weg door gebruik te maken van de SolaRoad en windmolens. Op korte termijn kan dit op kleine schaal worden ingevoerd in grote steden. In de toekomst zal op alle snelwegen dit wegdek liggen, waardoor de actieradius wordt vergroot. Deze oplossing zal een extra impuls aan de verkoop van de elektrische auto geven en daardoor kan Nederland de beoogde doelstellingen rond uitstoot sneller behalen.’

Een eervolle vermelding was er voor het team van de Hogeschool Rotterdam – het duo Thomas Steendijk en Rieneke Brouwer – met een idee om waterstof te winnen als duurzame energiebron. De studenten hebben hiervoor een slimme, originele en honderd procent duurzame methode bedacht.

De andere teams waren afkomstig van de Hogeschool Utrecht en De Haagse Hogeschool.

De jury was onder de indruk van alle ideeën, maar roemde het winnende idee vanwege de haalbaarheid: ‘Het team heeft beproefde methodes zoals de SolaRoad van Ooms Civiel en windmolens samengevoegd, waardoor een innovatieve en haalbare oplossing ontstond. Het winnende idee zou nog beter kunnen worden door te gaan samenwerken met het team Inframat van de Hogeschool Rotterdam, die een idee hebben uitgewerkt voor het opladen van elektrische auto’s via een energiemat op parkeerplaatsen.’

De juryleden waren:ColoRed is een door Strukton Civiel ontwikkelde studentengame waarin studenten een innovatieve (technische) oplossing bedenken vanuit een maatschappelijk probleem. Het is het grootste evenement binnen REDbyStrukton. Met het Strukton Amfora concept – een plan voor stadsuitbreiding met multifunctionele voorzieningen onder de Amsterdamse grachten – als voorbeeld, krijgen studenten de vraag om binnen hun wereld te zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke problemen.De ColoRED studentengame vond plaats tijdens de Innovatiedag van Strukton Civiel op 12 september. Zes studententeams waren geselecteerd om hun innovatieve oplossing verder uit te werken. Zij kregen hiervoor zes weken de tijd en gingen aan de slag onder begeleiding van Strukton-coaches.

Strukton heeft het initiatief van ColoRed genomen met als doel:RED is de naam voor het studentenprogramma van Strukton. RED staat voor: Ruimte om je te ontwikkelen | Proefdraaien in de praktijk | Met professionele begeleiding en coaching | Afgestemd op de keuzes en toekomst van de studenten. RED gelooft in passie: met passie werk je lekkerder, bewuster en beter. RED biedt studenten de kans om in contact met de praktijk te ervaren waar hun dromen over gaan.Strukton vindt het zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om actief bij te dragen aan de ontwikkeling van het kennisniveau van studenten. In plaats van te nemen, geeft RED. RED voorziet in kennis, coaching en begeleiding om uiteindelijk op het einde van de studie een weloverwogen keuze te kunnen maken tussen de verschillende werkgevers: bouwonderneming, ingenieursbureau of opdrachtgever.Daarnaast laat RED studenten de praktijk ervaren. Theorie en praktijk ontmoeten elkaar in een innovatieve game die gespeeld wordt onder de studenten. Tijdens lunchlezingen, minors en cases wordt dieper ingegaan op technische, project- en procesmatige onderwerpen. Alle activiteiten zijn gericht op de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van de student.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Strukton WorkSphere B.V.

Iedereen heeft recht op een comfortabele, veilige en bereikbare wereld, nu en in de toekomst. Daarvoor zet Strukton WorkSphere B.V. zich al meer dan 95 jaar in. Wij richten ons in eerste instantie op onderhoud en beheer, en passen daarvoor…