Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Ballast Nedam bouwt wijk eerst bij asiel Tongelre

04-12-2013, 10:38
Ballast Nedam bouwt wijk eerst bij asiel Tongelre

Projectontwikkelaar Ballast Nedam wil volgend jaar een beperkt aantal woningen in uitbreidingsgebied Tongelresche Akkers bouwen. De zestien twee-onder-een-kappers komen nabij het asiel in het noordelijk deel van Tongelresche Akkers.

Dat is tussen de Klavecimbellaan en de 74 prefab-woningen, die momenteel worden gebouwd.”Marktonderzoek zal moeten uitwijzen welk type woningen (koop of huur) worden gebouwd”, zegt gebiedsontwikkelaar Peter Zeegers van Ballast Nedam.De verwachting is dat in de loop van volgend jaar een zogeheten omgevingsvergunning(voorheen: bouwvergunning) wordt aangevraagd.Uitbreidingsplan Tongelresche Akkers is 45 hectare groot. Het omvatte oorspronkelijk 900 koopwoningen. Daarvan werden er in het totaal 175 gebouwd.Door de recessie viel de ‘bouwstroom’ even stil. Projectontwikkelaar Ballast Nedam besloot reeds eerder 74 koopwoningen om te ruilen voor huurhuizen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…