Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Vrouwen de baas over temperatuur in huis

12-12-2013, 12:25
Vrouwen de baas over temperatuur in huis

Vrouwen bepalen vaker de temperatuur in huis dan mannen: 71 procent van de vrouwen geeft aan dat zij de controle hebben over de temperatuur in huis, terwijl slechts dertien procent zegt dat de partner de temperatuur bepaalt. In een ruime helft van de huishoudens (58%) is weleens een meningsverschil over de juiste temperatuur overdag. Ook dan trekken vrouwen aan het langste eind: 74 procent van de vrouwen geeft aan dat zij in geval van onenigheid bepalen hoe warm het in huis wordt, tegenover dertien procent die de partner laat bepalen.

Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Team Vier in opdracht van Honeywell onder 661 Nederlanders die in het bezit zijn van een cv-ketel.

Meningsverschil met partner of kind
De meest comfortabele temperatuur in huis blijkt 19,7 graden Celsius te zijn. Is er een meningsverschil over, dan is dat in 68 procent van de gevallen met de partner. Zeventien procent heeft discussies over de temperatuur met de kinderen en vijftien procent met allebei. Meningsverschillen gaan ook weleens over het energiegebruik in huis. 48 procent van de respondenten geeft dit aan.

Het onderzoek
Honeywell gaf onderzoeksbureau Team Vier opdracht onderzoek te doen naar comfort in huis. In totaal werden 661 mensen in Nederland ondervraagd over hun verwarmingsgewoonten. 52 procent van de respondenten was vrouw en 48 procent man. Alle respondenten zijn huiseigenaar, hebben een cv-ketel en zijn achttien jaar of ouder. Het kwantitatieve onderzoek is online uitgevoerd in week 38 en 39 in 2013. De onderzoeksresultaten zijn getoetst op een significantieniveau van 95 procent.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Honeywell

Honeywell is een sterke onderneming met internationale allure. Opgebouwd uit diverse dynamische divisies houden wij ons actief bezig met het ontwikkelen van innovatieve systemen, producten en diensten voor automatiserings- en beveiligingsoplossingen in industrie, woningen en gebouwen.
Wij zijn een…