Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Ministerie van Onderwijs Jemen bezoekt Van Dorp installaties

16-12-2013, 13:41
Ministerie van Onderwijs Jemen bezoekt Van Dorp installaties

Maandag 9 december jl. heeft het Ministerie van Onderwijs uit Jemen samen met Kenteq een bezoek gebracht aan het Van Dorp opleidingscentrum. De delegatie uit Jemen bestond uit vijf leden van het ministerie, inclusief de Minister van Onderwijs dr. Abdul Hafed Noaman.
Het doel van het bezoek was, net als eerder dit jaar het bezoek van de Turkse delegatie, te leren van het Nederlandse onderwijsstelsel.

Leren van elkaar
In Jemen staat het onderwijs nog in de kinderschoenen. Er is nauwelijks een vorm van kwaliteitscontrole op dit gebied. Gijs Folmer (Regiodirecteur midden Nederland),  Anouchka Bonnes en Eline van Noort (Van Dorp opleidingscentrum) vertelden over Van Dorp installaties, het opleidingscentrum en de onderwijsmethodiek. Op deze wijze kreeg de delegatie een goed beeld van onze vorm van onderwijs en goede handvaten om verder te kunnen met het verbeteren van de onderwijsprocessen in Jemen.

Initiatief van Kenteq
Dergelijke initiatieven worden gearrangeerd vanuit het kenniscentrum voor de techniek, Kenteq. Kenteq benadert bedrijven zoals Van Dorp installaties, die reeds een vergevorderd opleidingsbeleid kennen met de vraag of zij de delegatie willen ontvangen. Kenteq heeft het eerste deel van het programma verzorgd middels een presentatie. Aansluitend volgde er een lunch waarna Van Dorp installaties het programma heeft vervolgd. Na afloop van het programma is de dag afgesloten met een rondleiding door het praktijkcentrum in Amersfoort, waar op dat moment de studenten aan het werk waren.

Van Dorp installaties dankbaar kennis te kunnen delen
Voor Van Dorp installaties en het Van Dorp opleidingscentrum was het bezoek van de Jemenitische delegatie een prachtige en dankbare ervaring om hun kennis te delen met landen, die qua onderwijs nog achter liggen in de ontwikkeling en nog een lange weg te gaan hebben. Hoewel Jemen bekend staat als een land dat gebukt gaat onder corruptie en terrorisme kent het land wel degelijk ‘kartrekkers’ die zich hardmaken voor een betere wereld.

Van Dorp opleidingscentrum & Kenteq
Van Dorp installaties is in 2011 een eigen vakschool gestart in samenwerking met het ROC midden Nederland, genaamd het Van Dorp opleidingscentrum. Jongeren kunnen een erkende vakopleiding volgen en krijgen daarbij direct een baan met salaris.
Kenteq is een kennis- en adviescentrum voor technisch vakmanschap. Kenteq fungeert als schakel tussen het MBO en het bedrijfsleven.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van Dorp Installaties B.V.

Van Dorp is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, met 15 vestigingen door heel Nederland. Techniek is onze basis, maar onze toegevoegde waarde zit hem in het verzorgen van de totale technische en facilitaire dienstverlening. Zo helpen wij uw doelstellingen…