Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Cofely overhandigd 3100 euro aan Bas van de Goor foundation

14-01-2014, 15:50
Cofely overhandigd 3100 euro aan Bas van de Goor foundation

Een cheque van ruim 3100 euro is  op 9 januari overhandigd aan Bas van de Goor, directeur van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). “Hiermee kunnen zeven kinderen met diabetes op sportkamp. Onder begeleiding van een kinderarts en diabetesverpleegkundige krijgen kinderen meer kennis over diabetes en leren ze op een leuke manier welk effect sporten op de bloedsuikerspiegel heeft. Zo kunnen ze ook zonder begeleiding de juiste keuze maken in hun diabetesregulatie”, aldus Van de Goor.

De ruim 3100 euro is het resultaat van de Cofely Energy Battle 2013. Tijdens deze battle gingen tien Cofely-regioteams acht weken lang met elkaar de strijd aan om de grootste energiebesparing te realiseren. Team Zuid Nederland won en mocht als het winnende team de goede doelen uitkiezen waar Cofely het volledig bespaarde bedrag aan zou uitkeren. Team Cofely Zuid Nederland koos voor de BvdGF en noodhulp aan de Filipijnen. Medewerkers van Cofely konden vervolgens stemmen naar welk van de twee doelen het bedrag moest gaan. Met 73% van de stemmen werd dat de BvdGF.

Diabetes

Binnen Nederland hebben zo’n 100.000 mensen type 1 diabetes waarvan 8000 jonger dan 18 jaar zijn. Een miljoen Nederlanders hebben type 2 diabetes. Type 1 diabetes is een auto-immuun ziekte waarbij de alvleesklier geen insuline meer produceert. Bij mensen met diabetes type 2 wordt er nog wel insuline aangemaakt, maar onvoldoende. De missie van de BvdGF is om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. Bij beide aandoeningen helpt sporten namelijk om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Uitgaan van wat nog wel kan

“Wij kijken naar wat je met diabetes allemaal nog wel kan en helpen daarbij”, vertelt Van de Goor. “Met onder andere de sportkampen die wij organiseren, helpen we niet alleen het kind, maar ook de ouders. Want als je kind diabetes heeft, ben je eigenlijk ook continu bezig met wat je kind eet. Je bent extra bezorgd en als je kind dan op sportkamp is, kun je ook zelf even volledig ontspannen omdat je weet dat je kind in deskundige handen is. Met het geld van Cofely kunnen we zeven kinderen meenemen op sportkamp. We kunnen dus zeven gezinnen een levensveranderende ervaring geven. En daar zijn we natuurlijk erg blij mee,” besluit Van de Goor.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Cofely Nederland N.V.

Cofely laat techniek werken voor haar klanten. Hierdoor kunt u zich volledig concentreren op de realisatie van uw doelstellingen. Wij doen dit met innovatieve concepten en integrale en duurzame oplossingen. Onze efficiënte en effectieve toepassingen in technologieën verbinden wij met…