Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Zien en gezien worden: sportcomplex de Drieburcht in Tilburg

16-01-2014, 08:31
Zien en gezien worden: sportcomplex de Drieburcht in Tilburg

Een eyecatcher, dat is het pas geopende sportcomplex de Drieburcht aan het Wagnerplein in Tilburg. Zowel het interieur als het exterieur zijn volledig afgestemd op het doel dat beoogd wordt te behalen met dit nieuwe sportcentrum: wijkbewoners en  mensen van buiten de wijk samenbrengen.

Multifunctioneel gebouw

Wanneer je het pand binnen stapt waan je je in een hypermodern stedelijk theater, mede vanwege de indrukwekkende entree. Op de 3 verdiepingen is mogelijkheid om zelf te sporten, maar is ook ruimte voor publiek. Op de begane grond bevindt zich o.a. een wedstrijdbad met tribune, op de 1e verdieping een horecagelegenheid met uitzicht op het zwembad. Op de 2e en 3e verdieping bevinden zich sporthallen voor fitness, spinning, balsporten en meer.

Kracht, snelheid en beweging

Kunstenaar Jean-Luc Moerman heeft op zeer artistieke wijze de atmosfeer die aanwezig is in het pand, vertaald naar passende wanddecoraties. De elementen kracht, snelheid en beweging waren uitgangspunt voor zijn werk.

Werkzaamheden Linthorst Installatietechniek

Linthorst verzorgde de complete werktuigbouwkundige installatie en zette passende duurzame technieken in, zoals een geïntegreerde warmtepomp en luchtbehandelingskasten voorzien van heatpipes.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen.

Bouwen is samenwerken. We hechten veel waarde aan een…