Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Meander Medisch Centrum sluit onderhoudscontract met Heijmans

28-01-2014, 06:22
Meander Medisch Centrum sluit onderhoudscontract met Heijmans

Op 27 januari 2014 heeft Meander Medisch Centrum een onderhouds contract met Heijmans en Ballast Nedam getekend voor het preventief en correctief onderhoud van het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort. Dit om de veiligheid en continuïteit van het nieuwe ziekenhuis op een adequate wijze te borgen. Deze bedrijven werkten ook samen aan de bouw van het nieuwe ziekenhuis, dat in september is opgeleverd. In de periode hierna is er intensief samengewerkt om de verhuizing eind december jl. goed te laten verlopen. Het integrale raamcontract start 1 februari 2014 en heeft een looptijd van minimaal 3 jaar.

De opdracht is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Meander Medisch Centrum waarbij de elektrotechnische, werktuigbouwkundige, bouwkundige onderhoudsgebieden en specificaties gezamenlijk zijn vastgesteld. Denk hierbij aan het preventief en correctief onderhoud bestaande uit onder andere het onderhouden en/of certificeren van brandmeldinstallaties, liften, luchtbehandeling, maar ook gladheidsbestrijding. Door deze overeenkomst wordt niet alleen operationeel, maar ook organisatorisch bijgedragen aan de onderhoudswensen van Meander Medisch Centrum. Na een periode van 3 jaar wordt de samenwerking geëvalueerd, waarna mogelijk 3 extra onderhoudsjaren aan het contract kunnen worden toegevoegd.

Cees Meijers, lid Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum: ‘We beschikken over gloednieuwe faciliteiten, die we zorgvuldig en efficiënt willen beheren. Vanwege het soepele verloop van de bouw en de noodzaak van een goede kennisoverdracht, vonden wij het voor de hand liggen de samenwerking met de partijen in de bouwcombinatie voort te zetten. Deze flexibele raamovereenkomst biedt ons de komende drie jaar de zekerheid van een optimaal kwaliteitsniveau.’

Het nieuwe topklinische Meander Medisch Centrum
Het nieuwe Meander Medisch Centrum is een prachtig, modern ziekenhuis, gelegen in een groene omgeving aan de oever van de Eem. Het is een licht en open ontwerp met een vriendelijke en professionele uitstraling. Het nieuwe ziekenhuis meet circa 96.000 m2 en beschikt over alle faciliteiten en voorzieningen, die een topklinisch opleidingsziekenhuis nodig heeft.

Samenwerking in VOF
Voor het onderhoud van het complete ziekenhuis is een unieke VOF opgericht genaamd 2MC3 Service, waarin zowel Heijmans als Ballast Nedam een aandeel hebben. Een integrale aanpak en kennisbundeling is hiermee geoptimaliseerd. Met Meander Medisch Centrum is er hard samengewerkt aan het onderhoudscontract, met een goede basis en gezamenlijke uitgangspunten. Alle onderhoudsgebieden, procesafspraken en de overeenkomst zijn zo samengesteld dat beide partijen hun meerwaarde kunnen leveren.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…