Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Staatssecretaris en VNO-NCW voorzitter bezoeken Croon

28-01-2014, 08:16
Staatssecretaris en VNO-NCW voorzitter bezoeken Croon

Maandag 27 januari bezochten staatssecretaris Sander Dekker van het Ministerie van OCW (Onderwijs Cultuur en Wetenschap), met de voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW en wethouder Korrie Louwes het E-College van Croon in Rotterdam.

Aanleiding van dit bezoek was onder andere het Techniekpact dat in 2013 is ondertekend en de vraag hoe de bedrijven in Rotterdam samen met het voortgezet onderwijs, bèta-technisch beroepsonderwijs optimaliseren. Croon heeft de heer Dekker, de heer Wientjes en wethouder Louwes inzicht gegeven in zijn bijdrage hieraan. Daarnaast vond er een bliksemstage van leerlingen van het primair onderwijs plaats in samenwerking met JINC.

Verbinding techniek en maatschappij

De Nederlandse overheid maakt werk van techniek. In economisch moeilijke tijden stelt de regering honderd miljoen euro beschikbaar voor de samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Croon is daar enthousiast over: onze maatschappij heeft behoefte aan technici en geeft hier op verschillende manieren invulling aan. Denk aan de jaarlijkse deelname aan Girlsday, de succesvolle ‘Docentendag 2013’ of de ondertekening van het Charter ‘Talent naar de Top’. Daarnaast werken Croon en Kenteq samen aan CRAFT, de ‘serious game’, welke uitgaat van de unieke combinatie van simulatie, gaming en praktijk, gebaseerd op een onderliggend didactisch model. En om het enthousiasme voor techniek al vroeg op te wekken, stelt Croon gratis de game ‘Connectro’ ter beschikking aan het onderwijs: een game die spelers verbindingen laat maken tussen vraag en antwoord, tekst en afbeelding, etc Voor elk niveau, van basisschool tot hoogopgeleid. Al deze inspanningen zijn niet ongezien voorbijgegaan. Als waardering voor haar inzet won Croon in 2013 de Femme Tech Award en het predicaat ‘Excellent opleidingsbedrijf’.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Croonwolter&Dros

Croonw
Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en…

TBI Holdings B.V.

De TBI-ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken door hun ‘familieband’ optimaal met elkaar samen. We zijn groot als het moet, en compact als het kan. Door de unieke combinatie van bouw en technologie biedt TBI een inspirerend…