Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

BAM Techniek – Regio Noordoost verwerft opdracht voor revitalisering schoolgebouw Groningen

31-01-2014, 09:30
BAM Techniek – Regio Noordoost verwerft opdracht voor revitalisering schoolgebouw Groningen

Het Noorderpoort (een onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs, mbo, volwasseneneducatie en contractactiviteiten) heeft besloten om het schoolgebouw aan de Muntinglaan in Groningen (met een brutovloeroppervlakte van 6.100 m2) duurzaam te revitaliseren. Het pand, daterend uit 1954, zal een grote renovatie ondergaan, waarna de opleidingen Middenkader Engineering, Metaal, ICT en de dienst Facilities hier worden gehuisvest.

De opdracht aan BAM Techniek omvat de elektrotechnische en werktuigbouwkundige werkzaamheden. De uitvoering van hiervan zal plaatsvinden in 2014.

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen het Noorderpoort. Alle nieuwe en/of gerenoveerde panden worden gerealiseerd volgende de normering van het BREEAM duurzaamheidskeurmerk.

Het pand wordt bij de start van het schooljaar 2014-2015 in gebruik genomen. Het pand is gelegen aan een belangrijke zichtlocatie bij het Julianaplein in Groningen. Na de reconstructie van dit verkeersplein (oplevering 2018) zullen hier naar verwachting 100.000 motorvoertuigen passeren.

Het Noorderpoort is met zeventien scholen verspreid in de regio, ruim 17.500 cursisten en 1.600 medewerkers is het Noorderpoort het grootste ROC (regionaal opleidingscentrum) in Noord-Nederland.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…