Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Week van de techniek 2014

05-02-2014, 09:49
Week van de techniek 2014

Dit jaar was Wolter & Dros weer aanwezig bij de Week van de Techniek. Op dit evenement komen duizenden leerlingen van de middelbare scholen uit de regio langs om kennis te maken met Techniek. In de week van 27 januari hebben diverse technische bedrijven uit de regio leerlingen de mogelijkheid gegeven om op een praktische manier in aanraking te komen met techniek. De week is georganiseerd door TechNet Eemland en werd dit jaar gehouden bij Lomans in Amersfoort.

Bijzondere samenwerking

De installatiebedrijven Wolter & Dros, Lomans, Unica en Van Dorp hebben dit keer de handen ineen geslagen. Op een gezamenlijke stand hebben ze ruim 800 leerlingen een werkstukje laten maken. Ze hebben kennis van werktuigbouwkunde en elektrotechniek opgedaan om zelf een bureaulampje in elkaar te zetten, dat uiteraard mee naar huis genomen mocht worden.

Interesse in installatietechniek

De Week van de Techniek is een belangrijk evenement om middelbare scholieren kennis te laten maken met leren en werken in de techniek. De informatie die ze krijgen, kunnen ze meenemen in hun afweging voor een vervolgopleiding. Wolter & Dros draagt hier graag een steentje aan bij.

John van den Berg, Servicemonteur van Wolter & Dros, heeft de leerlingen tijdens de geslaagde week begeleidt bij het maken van de werkstukken. ´Het is mooi om te zien hoe gedreven bepaalde leerlingen aan de slag zijn,´ vertelt John enthousiast. ´Veel leerlingen hebben hulp nodig, maar bij sommige leerlingen zie je het direct; daar zit de techniek er in!´

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van Dorp Installaties B.V.

Van Dorp is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, met 15 vestigingen door heel Nederland. Techniek is onze basis, maar onze toegevoegde waarde zit hem in het verzorgen van de totale technische en facilitaire dienstverlening. Zo helpen wij uw doelstellingen…