Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Zuid-Afrikaanse Ambassade ook in BIM

17-03-2014, 09:01
Zuid-Afrikaanse Ambassade ook in BIM
In november 2013 is al een nieuwsbericht verschenen over het project ‘Zuid-Afrikaanse Ambassade te Den Haag’. Ook dit project zal in BIM worden uitgevoerd.
 
Bij het inpassen van de techniek in de bestaande Kanselarij ligt een mooie uitdaging voor Breijer Projecten. Naast diverse bouwkundige aanpassingen worden moderne zaken op het gebied van luchtbehandeling, elektravoorzieningen en beveiliging uitgevoerd. Dit zonder afbreuk te doen aan en met respect voor het verleden. Ook wordt het gebouw dat bestaat uit een souterrain, beletage, verdieping en een zolderetage voorzien van een personenlift.
 
De mogelijkheid om in het voortraject in 3D te werken geeft goed inzicht in de impact, waardoor Breijer in een vroegtijdig stadium kan zien waar welke installatieonderdelen worden aangebracht.
 
Om dit mogelijk te maken is er in eerste instantie een bouwkundig model opgetrokken vanaf de oude, bestaande tekeningen. Vervolgens hebben de engineers en modelleurs de installaties binnen het bouwkundige model geprojecteerd. Hiermee wordt gelijktijdig de installatie met bouwkundig gecoördineerd.
 
Momenteel wordt gewertk aan de inpassing van de installaties aan de twee andere gebouwen die binnen dit project vallen, de Residentie en het Consulaat.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Breijer Holding B.V.

Breijer Bouw en Installatie is oorspronkelijk ontstaan uit Breijer Schildersbedrijf, opgericht in 1945. In de daaropvolgende jaren groeide Breijer Schildersbedrijf uit tot een ‘allround’ onderhoudsbedrijf met diverse werkmaatschappijen. In 1986 werden alle Breijer bedrijven overgenomen door Facilicom Group te Schiedam.