Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Utiliteitsbouw

Ballast Nedam wint vernieuwbouw Thialf

24-03-2014, 08:36
Ballast Nedam wint vernieuwbouw Thialf

Ballast Nedam heeft vanmiddag de vernieuwbouw van het Thialf-stadion in Heerenveen definitief gegund gekregen. De totale contractwaarde bedraagt ruim 38 miljoen euro. De gunning kon definitief worden gemaakt nadat de rechter eerder deze week in kort geding oordeelde dat de aanbestedingsprocedure zorgvuldig is verlopen.

Bernard Sinnema, projectdirecteur van Ballast Nedam: ‘We zijn heel trots op de hoge waardering voor de visie die we op de ambities van Thialf hebben ontwikkeld. Thialf is onlosmakelijk verbonden met schaatsen én met Friesland en wij gaan er alles aan doen om eraan bij te dragen dat die unieke positie voor de komende tientallen jaren behouden blijft. Dat staat centraal in de ontwikkeling en in de uitvoering van ons plan.’

De belangrijkste onderdelen in het plan van Ballast Nedam zijn:

· Realisatie van een nieuwe schaatsbaan, inclusief de vernieuwing van alle installaties in de hal;

· Realisatie van topsporttrainingsfaciliteiten in de bestaande hal;

· Alle ruimtes hebben zicht op de ijsbaan, waardoor de topsport nog meer centraal staat.

Het gepresenteerde plan voor de vernieuwbouw van de schaatstempel is tot stand gekomen in samenwerking met ZJA Zwarts & Jansma Architecten en Warmtebouw. Ook Croon Elektrotechniek is bij het project betrokken. In de komende periode zal het plan verder worden uitgewerkt en zal duidelijk worden welke lokale Friese bedrijven een bijdrage aan de vernieuwbouw van Thialf zullen leveren.

Ballast Nedam start met de bouwwerkzaamheden na de afsluiting van het volgende winterseizoen en zal het complex medio 2016 opleveren. Tijdens de vernieuwbouw blijft de schaatsbaan in het winterseizoen in gebruik.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Ballast Nedam N.V.

Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. Onze onderneming is met integrale projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief…