Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Bouwcombinatie MST verscheept bouwmaterialen naar Afrika

03-04-2014, 07:17
Bouwcombinatie MST verscheept bouwmaterialen naar Afrika

Bouwcombinatie Dura Vermeer/Trebbe/Te Pas Bouw MST V.O.F. realiseert in het hart van Enschede het grootste bouwproject van Twente: de nieuwbouw van het Medisch Spectrum Twente (MST). Medewerkers van het uitvoeringsteam van de bouwcombinatie zamelen gedurende de nieuwbouw geld en goederen in voor een goed doel. Want wat is er mooier dan naast de realisatie van een ziekenhuis in Enschede ook elders in de wereld, waar de behoefte groot is, een steentje bij te kunnen dragen?

Medische hulppost in Mozambique

Dat goede doel is Stichting Soda, die in 2015 een kliniek wil bouwen in Zavora (Mozambique). De bouwcombinatie heeft van Stichting Soda een overzicht ontvangen van de benodigde bouwmaterialeMSTn voor deze kliniek. Onderaannemers en leveranciers hebben al diverse goederen aangeleverd, zoals kozijnen, een keuken, verf en tegels. MST stelt oude medische apparatuur ter beschikking. Aan partijen die het bouwproject bezichtigen, wordt gevraagd geld te doneren.

De bouwcombinatie heeft niet alleen het initiatief gestart, maar neemt ook de gehele organisatie op zich: van het verzamelen van de spullen tot de organisatie en financiering van het verschepen ervan. Ook wordt in de avonduren bouwkundig tekenwerk verricht. De eerste zeecontainer met bouwmaterialen en medisch apparatuur is eind februari 2014 naar Afrika verscheept.

Nieuwbouw van het MST

In Enschede wordt met duizenden mensenhanden gebouwd aan een topklinisch ziekenhuis. Een bijzondere plek, ontworpen door IAA architecten, waar straks mensenlevens worden gered.

Wolter & Dros zet als bouwpartner van het MST al haar vakkennis en ervaring in. Maar misschien nog wel belangrijker: dag in dag uit werken wij met veel passie en gedrevenheid aan een project waar we met z’n allen enorm trots op zijn. In nauwe samenwerking met het MST realiseren wij een ziekenhuis dat patiënten de zorg biedt die ze nodig hebben en verdienen. Het nieuwe ziekenhuis heeft een oppervlakte van 78.400 m² en wordt begin 2016 in gebruik genomen.

De realiserende bouwpartijen:

  • Bouwcombinatie Dura Vermeer/Trebbe/Te Pas Bouw MST V.O.F.
  • Installatiecombinatie CUW bestaande uit Croon Elektrotechniek,
    Unica Installatietechniek en Wolter & Dros.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…