Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

BAM Techniek en YARD ENERGY Group ontwikkelen Windpark Netterden-Azewijn

10-04-2014, 12:43
BAM Techniek en YARD ENERGY Group ontwikkelen Windpark Netterden-Azewijn

BAM Techniek bv en YARD ENERGY Group bv nemen de projectrechten van Energroen bv voor de verdere ontwikkeling van windpark Netterden-Azewijn (Gelderland) over. Partijen zullen naar verwachting vóór 1 augustus de contracten tekenen, waarna BAM en YARD ENERGY in de zomermaanden starten met de realisatie van het windpark. Het leveren van de eerste stroom staat gepland in de tweede helft van 2015. De projectsom bedraagt circa € 16 miljoen.

Het windpark is gesitueerd langs de Duitse grens nabij Netterden en valt zowel op het grondgebied van de gemeente Oude IJsselstreek als de gemeente Montferland. Het windpark omvat zes turbines, die tussen de 24 miljoen en 26 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar produceren. Dit staat gelijk aan de energie voor circa 7.500 huishoudens. Het windpark levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de vermindering van CO2-emissie. De opgewekte energie wordt via kabels naar het distributiepunt in Ulft geleid en van hieruit verder gedistribueerd naar de eindgebruikers.
 
BAM Techniek – Regio Oost en BAM Techniek – Energy Systems hebben de afgelopen jaren samen met Energroen het windpark ontwikkeld, alsook de basic engineering en alle vergunningen en subsidies verzorgd. YARD ENERGY Group zal zich vanaf heden richten op de financiering van het project en BAM Techniek – Regio Oost zal de detail-engineering en realisatie (turnkey) op zich nemen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

BAM Bouw & Techniek B.V.

Koninklijke BAM Groep is een succesvolle Europese bouwgroep, die werkmaatschappijen verenigt in de twee business lines Bouw en vastgoed en Infra, en op het gebied van publiekprivate samenwerking. BAM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

BAM neemt in de thuismarkten Nederland,…