Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Ministerie van Onderwijs Singapore bezoekt Van Dorp

17-06-2014, 14:43
Ministerie van Onderwijs Singapore bezoekt Van Dorp

Gearrangeerd door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs in samenwerking met kenniscentrum Kenteq ontving regiodirecteur Gijs Folmer namens Van Dorp installaties op donderdag 12 juni de Minister van Onderwijs uit Singapore, mr Heng Swee Keat. Samen met een delegatie deden zij naast Noorwegen ook Nederland aan. Naast het bezoek aan de universiteiten in Leiden en Utrecht bezochten zij ook onze Minister van Onderwijs, mw J. Bussemaker.

Delen van kennis

Het doel van het bezoek was hoofdzakelijk om te leren van ons onderwijssysteem dat voortkomt uit zogenaamde kwalificatiedossiers. Deze dossiers geven richting aan de noodzakelijke kwalificaties die een medewerker dient te bezitten om in aanmerking te komen voor een vakdiploma. Singapore is een sterk ontwikkeld en welvarend land en actief bezig om informatie op onderwijsgebied uit te wisselen en te leren van anderen. De reden dat buitenlandse delegaties het opleidingsinstituut bij Van Dorp bezoeken is, dat Van Dorp met haar eigen opleidings- en praktijkcentrum vooruitstrevend bezig is en haar medewerkers via de Van Dorp academie een leven lang leren kan aanbieden.

Eerder bezoek uit Turkije en Jemen
Vorig jaar heeft Van Dorp installaties ook al de Ministeries van Onderwijs uit Turkije en Jemen ontvangen. Ook dit waren inspirerende bezoeken. Inmiddels is er, mede naar aanleiding van dit bezoek, een intentieverklaring met Turkije getekend, waarin de Nederlandse expertise op het gebied van bedrijfsmatige onderwijssystemen wordt aangeboden om landen als bijvoorbeeld Turkije te kunnen helpen met het opzetten van een solide onderwijssysteem. Dit project wordt gefinancierd door de EU.

Inspirerend bezoek
Van Dorp installaties kijkt terug op een bijzonder en inspirerend bezoek. Het delen van kennis draagt bij aan het ultieme doel van de organisatie, namelijk het verbeteren en het mogelijk maken van passend onderwijs binnen de werkomgeving waar ieder individu voordeel van heeft.

Kenteq is het kenniscentrum voor de techniek en zij dragen op initiatief van het Nederlandse Ministerie van Onderwijs mede zorg voor de internationale betrekkingen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van Dorp Installaties B.V.

Van Dorp is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, met 15 vestigingen door heel Nederland. Techniek is onze basis, maar onze toegevoegde waarde zit hem in het verzorgen van de totale technische en facilitaire dienstverlening. Zo helpen wij uw doelstellingen…