Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Hightech beddenwascentrale voor Erasmus MC

21-01-2015, 09:02
Hightech beddenwascentrale voor Erasmus MC

Het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam staat voor excellente zorg door onderzoek en onderwijs. ‘Bij ons werken denkers die doen’, is hun motto. Imtech Building Services sluit hier als technisch dienstverlener naadloos op aan. Uniek in Europa is de nieuwe beddenwascentrale met diverse installaties van Imtech. 

De beddenwascentrale in het Erasmus MC is een van de eerste van Europa waar een bed automatisch doorheen wordt getrokken en op hoog niveau wordt gereinigd. Imtech zorgt hierbij onder meer voor de werktuigbouwkundige-, elektrotechnische- meet-, regeltechnische, en brandbeveiliginginstallaties. Ook voor de geautomatiseerde uitgifte van kleding aan zorgpersoneel levert Imtech de technische installaties voor perslucht en elektra.

Een ander project waarvoor Imtech expertise levert is het afkoppelen van oude bouwdelen in verband met sloop en nieuwbouw. Het veilig stellen van installaties is belangrijk, omdat het medisch centrum in bedrijf moet blijven tijdens de werkzaamheden. Imtech zorgt voor infrastructuren en tijdelijke voorzieningen om continuïteit te waarborgen.

Het competentiecentrum Care & Cure van Imtech verzorgt als vaste technisch dienstverlener van het Erasmus MC al vele jaren alle ziekenhuisgerelateerde, specialistische technische installaties. Imtech werkt niet alleen met een programma van eisen, maar denkt mee in het voortraject en levert hiermee een totaalpakket.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Imtech Building Services

Imtech Building Services (onderdeel van Royal Imtech N.V.) verzorgt verschillende activiteiten op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouw en ICT.  Daarbij is het – voor het bedrijf – belangrijk om voorop te lopen bij de realisatie van installaties die duurzaam rendement…