Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Oplevering kantoorgebouw Sodexo Breukelen

16-03-2015, 13:51
Oplevering kantoorgebouw Sodexo Breukelen

Sodexo, expert in Quality of Life Services, heeft haar locatie in Nieuwegein en deels ook die op Schiphol verruild voor een nieuw kantoor in Breukelen. Het nieuwe imposante gebouw is in totaal 5.220 m² groot en is half maart 2015  gebruik genomen door de medewerkers van Sodexo.

Voor het project is een bouwteam samengesteld onder leiding van de heer Arie van Wouwe namens Sodexo. Het bouwteam dat verantwoordelijk is voor het gehele traject vanaf de uitwerking van het voorlopig ontwerp tot en met de realisatie en oplevering bestaat uit aannemersbedrijf Van Omme & De Groot uit Rotterdam, Gebr. Van Wijk Installatietechniek uit Bleiswijk en Verkerk Elektrotechniek.

Arie van Wouwe: “Vanwege een verplichte verhuizing van ons bedrijfspand op Schiphol zijn wij een aantal jaar geleden begonnen met het zoeken naar een waardige vervanging. Vanuit ons duurzaamheidsbeleid streefden we er in eerste instantie naar om een bestaand bedrijfspand te betrekken. Na het bekijken van meer dan 280 locaties en de inschattingen dat een verbouwing meer dan € 4,5 miljoen bovenop de kostprijs zou moeten bedragen, hebben we toch besloten om ons te richten op nieuwbouw. Daarvoor vonden we een prachtige centrale locatie in Breukelen. Deze nieuwbouw moest wel aan al onze maatstaven voldoen die wij voor ogen hebben. Er is dan ook besloten om vanuit het BREEAM principe te werken. BREEAM is een internationale beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Het nieuwe kantoorpand zal het label ‘Very Good’ met zich meedragen, iets waar we uiteraard trots op zijn.”

Better Tomorrow Plan
Het Sodexo bedrijfspand zal plaats bieden aan 290 medewerkers. Als basis voor het ontwerp is het kantoor van Sodexo aan de Rivium Boulevard in Capelle aan den IJssel genomen. Het is een klassiek ontwerp met de techniek en verdere invulling anno 2015. Sodexo werkt vanuit het ‘Better Tomorrow Plan’, een eigen internationaal plan wat betreft duurzaam ondernemerschap waarin ook de huisvesting een belangrijke rol speelt. Dit betekent bijvoorbeeld zoveel mogelijk papierloos werken, duurzame verlichting en het gebruik van alternatieve energie-opwekking zoals zonnepanelen.

Bouwteam
Bijzonder aan dit project is de formatie van het bouwteam vooraf en de goede afspraken die alle betrokken partijen met elkaar hebben. Onze projectleider Gert Brouwer aan het woord: “Een dergelijke opzet waarbij al in het vroegste beginstadium alle betrokken partijen nauw met elkaar in contact staan, werkt uitstekend. Korte communicatielijnen met zowel bouwpartners als bouwdirectie, veel aandacht kunnen besteden aan engineering/voorbereiding en het toepassen van een lean planning heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Doordat ook elke partij die met het project te maken heeft wordt betrokken bij vergaderingen, van aannemer tot keukenleverancier, wordt er meer rekening met elkaar gehouden en worden faalkosten tot een minimum beperkt. Mijn taak als projectleider is het om onze monteurs te laten excelleren in datgene waar ze goed in zijn met zo min mogelijk tegenslag. Met zo’n voorbereiding is de kans op tegenstand miniem en dat is uitstekend gelukt.”

Ervaring met Verkerk
Arie van Wouwe: “Bij de realisatie van een dergelijk project verlang je naar bouwpartners die meedenken en in oplossingen denken. Zowel Van Omme & De Groot als Sodexo zijn zeer tevreden over de samenwerking met de Verkerk Groep. Doordat we reeds bekend waren met Verkerk als onderhoudspartner voor elektrotechnische installaties wisten we wat we aan elkaar hadden. Dat zijn voor ons primaire voorwaardes om een project van dit formaat met succes te volbrengen. Ik ben buitengewoon trots op het resultaat wat zeker een vervolg gaat krijgen.”


Levering en installaties verzorgd door de Verkerk Groep:

–      Totale elektrotechnische installaties
–      Trafostation/compactstation
–       Hoofdverdeler (eigen fabrikaat Verkerk)
–       Distributiepanelen op alle verdiepingen (eigen fabrikaat Verkerk)
–       Voedingen klimaatinstallatie/warmtepompen
–       KNX installatie
–       Storingssignalering via KNX
–       150 zonnepanelen op het dak
–       Energiezuinige verlichting (hoogfrequent en LED)
–       Data-installatie/glasvezel
–       Videophone
–       Toegangscontrole
–       CCTV
–       Inbraakdetectie
–       Brandmeld- /ontruimingsinstallatie
–       Wi-Fi installatie
–       UPS noodstroomvoorziening
–       Smart TV Beeldschermen in presentatieruimtes
–       Informatiescherm met narrow broadcasting
–       laadpalen elektrische auto’s

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Verkerk groep

Als elektrotechnisch dienstverlener staat de Verkerk Groep voor innovatie met visie. Door het bundelen van kennis en ervaring creƫren wij innovatieve en slimme oplossingen die perfect aansluiten bij de verwachtingen van onze klanten.
Verkerk Groep
Adviseren, ontwerpen, realiseren,…