Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Tweede kamer krijgt elektronische presentielijst

29-04-2015, 08:13
Tweede kamer krijgt elektronische presentielijst

Kamerleden hoeven binnenkort niet meer de presentielijst te tekenen voor een vergadering. Als ze hun pasje gebruiken om het Kamergebouw binnen te komen, worden ze automatisch geregistreerd als aanwezig.

 

Kamervoorzitter Van Miltenburg zei op BNR Nieuwsradio dat het dan veel makkelijker wordt om vast te stellen of er voldoende Kamerleden binnen zijn om de vergadering te kunnen beginnen. Voor een vergadering is een zogeheten quorum nodig. Dat wil zeggen dat minimaal 76 leden de presentielijst hebben getekend.

Tijdrovend

Nu is het zo dat niet bij alle ingangen van de Tweede Kamer een presentielijst ligt, dus Kamerleden kunnen het gebouw binnen zijn gekomen zonder te tekenen. Ook is het tijdrovend om de verschillende lijsten samen te voegen.

Van Miltenburg beklemtoonde nog eens dat Kamerleden geen vergoeding krijgen wanneer ze de presentielijst getekend hebben. Dat is wel zo in het Europees Parlement en dat leidt nog wel eens tot misbruik.

Als er niet genoeg Kamerleden zijn, moet een vergadering worden uitgesteld. Dat gebeurde onder meer vorige maand de dag na de verkiezingen.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Croonwolter&Dros

Croonw
Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en…

TBI Holdings B.V.

De TBI-ondernemingen opereren elk onder hun eigen naam, maar werken door hun ‘familieband’ optimaal met elkaar samen. We zijn groot als het moet, en compact als het kan. Door de unieke combinatie van bouw en technologie biedt TBI een inspirerend…