Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Van Loon sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek B.V.

28-10-2015, 09:54
Van Loon sluit aan bij Hoppenbrouwers Techniek B.V.

Van Loon uit Dongen is opgericht in 1981 en richt zich met ongeveer 65 medewerkers op elektrotechniek, beveiliging en telecommunicatie. Rene van Loon, Algemeen directeur; “Wij hebben een beetje dezelfde geschiedenis als Hoppenbrouwers. Samen met mijn vrouw Fanny, mede eigenaar van Van Loon, heb ik 10 jaar een installatiebedrijf en winkel gehad. De winkel en het installatiebedrijf groeiden steeds verder. We kozen er voor om net als bij Hoppenbrouwers deze bedrijven te splitsen en het installatiebedrijf verder uit te bouwen.”

Henny de Haas: “Van Loon is een familiebedrijf en een professionele organisatie met echte vakmensen. Onze overeenkomsten liggen in het werken vanuit dezelfde gedachte met teams die een grote autonomie hebben, waarbij LEAN werken een belangrijke rol speelt. We passen dus goed bij elkaar. De afgelopen vier weken hebben we veel gesprekken gehad met Rene en Freddy (Financieel directeur), deze verliepen in bijzondere harmonie en we hebben heel snel stappen gezet. Ook alle projectleiders heb ik gesproken en zij hebben er veel zin in om de samenwerking aan te gaan. Ze voelen de kansen, zijn nieuwsgierig en staan open voor goede ideeën. Maar staan ook gewoon elke dag voor dezelfde uitdaging als wij. Hoe help ik de klant elke dag zo goed mogelijk?

Je zou denken; Van Loon zit maar 20 km van Udenhout, maar toch is het meteen een ander werkgebied met eigen klanten en netwerken. Daarom zal deze vestiging ook zelfstandig blijven opereren. Dit past goed bij onze visie en richting die we gekozen hebben. Kort bij de klant willen staan maar tegelijkertijd meegaan in de wereld van digitalisering, automatisering en vereenvoudiging van processen. We hebben daar afgelopen jaren grote stappen mee gezet maar eigenlijk zijn we pas net begonnen. In een groter verband is er meer kennis en zal dit makkelijker en betaalbaarder zijn. De eerste samenwerking voelt goed en ik kijk ernaar uit om met Rene en de medewerkers van Van Loon samen deze reis te vervolgen.”

We staan naast elkaar

Rene van Loon; “Mijn persoonlijke drijfveer werd de basis van ons bedrijf, ik wil klanten helpen en doe dat met ’techniek’ en met mijn ‘hart’. We laten dat ook duidelijk zien in ons pand. Ik ben een ondernemer die continu naar de toekomst kijkt, waar moeten we verbeteren en waar we vooruit moeten. Het gaat over de mensen en de zoektocht naar verdere ontwikkeling waarbij je verder bouwt aan je bedrijf. Deze visie zorgde ervoor dat wij op zoek gingen naar een partner met wie we deze visie verder kunnen uit bouwen. Hoppenbrouwers is voor ons een partij waarin we ons herkennen als bedrijf en die opvolging voor de toekomst van medewerkers en klanten waarborgt. Ik heb een klik met Henny en ik geloof in de kracht van samenwerking. We staan naast elkaar en daarom heb ik er veel zin om dit bedrijf verder mee uit te bouwen. Ik blijf het aanspreekpunt als vestigingsdirecteur en zie deze bundeling van krachten als een mooie stap vooruit.”

Op vrijdag 23 oktober jl. zijn de medewerkers van Van Loon ingelicht en op dinsdag 27 oktober zijn zij in Udenhout bij Hoppenbrouwers ontvangen voor een eerste kennismaking en rondleiding.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is in ruim 100 jaar uitgegroeid van eenmanszaak in elektrotechnische werken in Brabant (1918) naar een technisch dienstverlener die werkzaam is in acht verschillende disciplines.