Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Sportcomplex Hogekwartier streeft naar hoge GPR-score

24-11-2015, 14:50
Sportcomplex Hogekwartier streeft naar hoge GPR-score

Begin november klonk het startschot voor de bouw van sportcomplex Het Hogekwartier in Amersfoort. In dit nieuwe complex worden o.a. een sportzaal en diverse grote zwembaden gevestigd. Naast het sportcomplex worden ook nog appartementen gebouwd. Linthorst Techniek neemt de elektrotechnische werkzaamheden voor haar rekening.

GPR van 9,5
De opdrachtgever hecht veel belang aan de mate van duurzaamheid van het pand. Doelen zijn:

  • onderhoudskosten reduceren
  • levensduur optimaliseren
  • energieverbruik verlagen

Het pand is ontworpen met een GPR-score van 9,5. De energie die nodig is voor het gebouw wordt zoveel mogelijk zelf opgewekt. Door de inzet van o.a. PV-panelen, LED verlichting, aanwezigheidssensoren en daglichtregeling ten behoeve van de verlichting worden deze doelen behaald.

Eind 2017 zal Het Hogekwartier klaar zijn voor gebruik. 

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen.

Bouwen is samenwerken. We hechten veel waarde aan een…