Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Tesla’s Powerwall komt in Benelux

14-12-2015, 11:42
Tesla’s Powerwall komt in Benelux

Als eerste officiële leverancier brengt Eneco Tesla’s Powerwall vanaf het eerste kwartaal van 2016 op de Benelux-markt. Met deze batterij kunnen huishoudens hun zelfopgewekte zonnestroom opslaan. 

Dit energiebedrijf verwacht dat de opslag van zelfopgewekte energie een belangrijke rol gaat spelen in de energietransitie. De Powerwall stelt consumenten in staat om overtollige zonne-energie tijdelijk op te slaan om deze op andere momenten te gebruiken. Volgens Eneco kunnen huishoudens zo eenvoudig het aandeel duurzame energie in hun totale energieverbruik vergroten en tegelijkertijd hun energierekening verlagen.

Powerwall verbinden met zonnepanelen

“We zien veel mogelijkheden”, zegt Hans Valk, directeur Innovation & Ventures van Eneco. “Als de zon energie levert, laadt de Powerwall op. Dat gebeurt overdag, als het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn juist van de avond tot de ochtend thuis. Dan kunnen ze de opgeslagen energie gebruiken om televisie te kijken of de was te doen. Onze slimme thermostaat Toon kan straks de Powerwall verbinden met zonnepanelen en elektrische apparaten en daarbij aangeven of er bijvoorbeeld voldoende zonnestroom beschikbaar is om de vaatwasser gratis te laten draaien. Zo halen consumenten meer rendement uit hun zonnepanelen terwijl ze tegelijkertijd het eigen energieverbruik fors verduurzamen.’

Eneco test vanaf januari 2016 de Powerwall in 2 huishoudens en verwacht de batterij in het eerste kwartaal van 2016 aan alle consumenten in de Benelux aan te kunnen bieden. 

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

ENECO Installatiebedrijven B.V.

Eneco Groep is een groep van bedrijven die op innovatieve wijze actief is in de energiesector. Met elkaar en samen met klanten en partners werken we aan de missie: Duurzame energie van iedereen, zodat mensen zelf de regie nemen over…