Eigenaren van utiliteitsgebouwen moeten tijdig een energielabel registreren, zeker als zij plannen hebben voor huur of verkoop. Het label is te regelen via een EPA-u-adviseur.

 

Binnenkort start de controle op registraties van energielabels voor utiliteitsgebouwen. Dit label moet zichtbaar worden opgehangen voor bezoekers als eigenaar van een publiek gebouw, bijvoorbeeld naast de receptie of de ingang.

Verplichting?

Bovenstaande eis geldt alleen voor gebouwen van meer dan 250 m2, waaronder gemeentehuizen, ziekenhuizen, winkels, supermarkten, restaurants, schouwburgen, banken en hotels. Er is geen verplichting om het label zichtbaar op te hangen in een gebouw waarvoor speciale toestemming nodig is om binnen te komen.

Adviseur kan helpen

Eigenaren die niet verplicht zijn om een energielabel op te hangen, kunnen dit tóch doen. Een EPA-u-adviseur kan hierbij helpen, te vinden via de website ‘Qbis’.