Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Enexis gaat voor veiligheid en BREEAM ‘very good’.

22-04-2016, 09:01
Enexis gaat voor veiligheid en BREEAM ‘very good’.

Bouwkundig zwaar beveiligd, gecommiteerd aan BREEAM ‘very good’ normering en zeer gedetailleerd voorbereid met BIM. Het bouwteam steekt veel energie in de nieuwbouw en renovatie van het bovenregionaal kantoor van netwerkbeheerder Enexis in Zwolle. Linthorst Techniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van de w- en e-installatie.

Building Information Modelling (BIM)

“Samen met bouwcombinatie Trebbe/Van Wijnen hebben wij allereerst een ontwerpplan gepresenteerd aan de opdrachtgever”, vertelt Rutger Beeuwkes, projectleider Linthorst. “Na honorering van dit plan zijn we gestart met een intensieve voorbereidingsfase. Om de vereiste korte doorlooptijd te kunnen halen, hebben we alles tot in de puntjes voorbereid in 3D-tekenmodel (BIM).”

Zonering van klimaatsystemen

In het kader van duurzaamheid, flexibiliteit en een zo laag mogelijk energieverbruik wordt het gebouw niet alleen voorzien van klimaatplafonds, maar zijn ook de ruimtes flexibel indeelbaar door zonering van de klimaatsystemen. Deze maatregelen worden getroffen om uiteindelijk het felbegeerde BREEAM-certificaat te behalen, wat bij dit project een centrale rol speelt. “Na de renovatie van ‘Gebouw E’ is het hele campusterrein van Enexis voorzien van een milieubewuste upgrade, wat goed past bij de groene uitstraling van het bedrijf.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Linthorst Techniek

Linthorst Techniek is een dynamisch familiebedrijf, waar ondernemerschap en innovatie vanzelfsprekend zijn. Als kennis gedreven installateur zijn we continu bezig om zelf technieken te bedenken en ontwikkelen zodat we onze toegevoegde waarde kunnen waarborgen.

Bouwen is samenwerken. We hechten veel waarde aan een…