Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Opdracht Temse (BE); succesvolle positionering voor Hellebrekers in België

23-05-2016, 09:26
Opdracht Temse (BE); succesvolle positionering voor Hellebrekers in België

Met de opdracht voor het project Temse (BE) zet Hellebrekers Technieken haar eerste serieuze stap in België. Deze opdracht werd eind 2015 verworven in samenwerking met hoofdaannemer Cordeel uit België en Slangen+Koenis architecten. Deze partijen zullen samen met partner Farys hun kennis en krachten verder bundelen in een nieuw opgericht consortium (Cordeel-Farys-Hellebrekers-S+K). Een mooie samenwerking met veel perspectief voor Hellebrekers op de Belgische markt.

Project Temse (BE) betreft een gloednieuw sportcomplex met zwembad, fitnessruimte, horecazaak met binnenspeeltuin en buitenplein. 
Het project omvat een langjarige, geïntegreerde (DBMEE)-contractvorm van maar liefst 30 jaar waarbij het ontwerp, de bouw, onderhoud, energie en exploitatie door hoofdaannemer Cordeel wordt uitgevoerd. Nieuw bij deze vorm is de betalingswijze; per jaar is er een jaarbudget vastgesteld.

Hellebrekers Technieken zal bij  project Temse (BE) de elektrotechnische-, werktuigkundige- en waterbehandelingsinstallaties implementeren. Daarnaast zal Hellebrekers zorgdragen voor geavanceerde meet- en regeltechniek in het zwembad. Om de duurzaamheid van de zwemaccommodatie te garanderen is hierbij gekozen voor een optimale samenhang tussen het zwembad en de technische installaties. Vanzelfsprekend staan daarbij aspecten als beheersbaarheid, veiligheid en hygiëne voorop. 

Hellebrekers Technieken heeft  jarenlange ervaring met o.a. zwembaden, sportcomplexen, wellness en jachten. Hellebrekers Technieken verzorgt hier de complete technieken en levert integrale oplossingen.   
    

Slangen + Koenis Architecten (S+K) is opgericht in 1985 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een specialist op het gebied van publieksvoorzieningen en zwem- en sportaccommodaties. 
Cordeel is een bouwbedrijf dat is gespecialiseerd in industriebouw, kantoorbouw, utiliteitsbouw, civiele bouw en commercieel vastgoed.
Farys helpt steden, gemeenten en andere publieke spelers bij het beheer van zwembaden en sportinfrastructuur. 

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Hellebrekers Technieken

Hellebrekers Technieken is een technische dienstverlener op het gebied van procesinstallaties en gebouwinstallaties. Met innovatieve concepten en integrale oplossingen bedienen wij onze klanten in de industrie, sport en recreatie en utiliteit. Van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer,…