Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Enexis en ISS/Unica kiezen voor vernieuwende integrale samenwerking

23-11-2016, 16:01
Enexis en ISS/Unica kiezen voor vernieuwende integrale samenwerking
Netbeheerder Enexis en de combinatie ISS Facility Services en Unica gaan vanaf 1 januari 2017 samenwerken. Door de krachten te bundelen willen de drie bedrijven de integratie van techniek en facility management de komende jaren naar een hoger niveau tillen.
 
 
Na een uitvoerig tenderproject koos de netbeheerder voor de combinatie ISS en Unica. Voor 46 locaties van Enexis gaat hoofdaannemer ISS in totaal 39 diensten (soft services) leveren, waaronder receptie, catering en schoonmaakservice. Unica neemt het volledige bouwkundig en installatietechnisch onderhoud van alle panden van Enexis voor haar rekening (hard services).
 
Voor Enexis is het de tweede keer dat zij een meerjarencontract afsluit met een facilitair dienstverlener. In deze fase heeft Enexis behoefte aan een geïntegreerde oplossing waarbij duurzaamheid, energiereductie, innovatie en de kwaliteit van het facilitair bedrijf centraal staan.
Eén team-gedachte
Bijzonder aan de samenwerking is de zogenoemde één team-gedachte en de integrale verantwoordelijkheid, waarbij de traditionele inkoper/leverancier-verhouding is vervangen door een gelijkwaardig partnerschap. Dit houdt in dat alle partijen zitting hebben in één managementteam. Ook op de werkvloer wordt de één team-gedachte zichtbaar. Alle servicemedewerkers dragen herkenbare werkkleding en worden getraind om met een andere bril naar de dienstverlening te kijken. Kern hiervan is dat alle medewerkers binnen het team een hospitality functie hebben. Een schoonmaker die een kapotte lamp opmerkt, geeft dit door aan de facilitaire dienst. Een monteur die opmerkt dat een border rommelig oogt, tipt zijn collega’s van de groenvoorziening. Alle werkzaamheden zijn erop gericht de klantbeleving binnen Enexis te verhogen en de integrale samenwerking tussen de hard services en de soft services diensten te optimaliseren. Opvallend is ook de sterke focus op vernieuwing met de aanstelling van een innovatiemanager.
 
Strategische partner
Alle partijen zijn enthousiast over de kersverse samenwerking. “We beschouwen ISS/Unica vooral als een strategische partner en niet als een leverancier. Ze hebben tijdens het tenderproces goed laten zien dat ze veel waarde kunnen toevoegen aan onze facilitaire dienstverlening en daarin efficiency kunnen doorvoeren zonder versobering van onze dienstverlening”, aldus Rene Laheij, Manager Facility Management van Enexis.
 
Kees Stroomer, CEO van ISS Facility Services: “Voor ons is Enexis een prachtige nieuwe klant. Een showcase van onze Integrated Facility Services-dienstverlening waar we bijzonder trots op zijn. Bij ISS zijn veel professionals vanuit verschillende disciplines betrokken geweest bij de tender. Het feit dat Enexis ons als strategische outsourcingpartner beschouwt, zien we als een groot compliment.”
 
Edwin Koers, directeur technisch beheer landelijke klanten bij Unica: “ISS en Unica zijn inhoudelijk en commercieel al vanaf een vroeg stadium in dialoog en kunnen zo samen bouwen aan de beste oplossing voor Enexis. Unica en ISS ontwikkelen een écht partnership wat direct bijdraagt aan de doelstellingen van Enexis. Na het intensieve voortraject, waarin we met veel plezier met elkaar hebben opgetrokken, hebben we nu echt zin om aan de slag te gaan. Power ON!”
 
Over Enexis
Enexis houdt zich bezig met het beheer en het onderhoud van het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Enexis voorziet in totaal 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven van stroom en gas. Bij het bedrijf werken circa 4.500 werknemers.
 
Over ISS
ISS Facility Services is een van de grootste facilitaire dienstverleners ter wereld. ISS levert een breed scala aan diensten, zoals facility management, cleaning services, catering services, security services, support services en property services. ISS heeft meer dan 500.000 medewerkers, is in meer dan 50 landen actief en werkt voor duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Unica

Unica is met een netwerk van bedrijven en meer dan 3.000 medewerkers een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland. De bedrijven in het netwerk opereren zelfstandig, maar werken tegelijkertijd nauw samen om klanten integrale oplossingen te kunnen bieden. Samen…