Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Overeenkomst Hilvarenbeek ondertekend

23-12-2016, 11:36
Overeenkomst Hilvarenbeek ondertekend

Wethouder Jan van de Wiel, Roy Pellikaan van Pellikaan Bouwbedrijf en Eddy Vlijm van Hellebrekers Technieken hebben dinsdag de overeenkomst ondertekend voor de nieuwe sportaccommodatie in Hilvarenbeek. Dat gebeurde in het bijzijn van de verschillende verenigingen die gebruik gaan maken van het gebouw.
In de nieuwe duurzame sportaccommodatie zal een sporthal en een zwembad worden aangelegd.

Compact ontwerp vanuit bezoeker
In mei 2016 ging het college op verzoek van de gemeenteraad aan de slag met de opdracht om het plan voor de bouw van een nieuwe sportaccommodatie te realiseren. Voor de aanbesteding werden vier bedrijven uitgenodigd. Wethouder bouw- en accommodatiebeleid Jan van de Wiel over het ontwerp: “Het plan van Pellikaan Bouwbedrijf en Bureau Bos was verreweg het beste ontwerp. Het stelt een compact gebouw voor en er is goed nagedacht over de behoefte van de bezoekers. Zodra je binnenkomt is in één oogopslag duidelijk waar je moet zijn.

Mooi gebouw
“Ik ben blij dat Bureau Bos er ook in is geslaagd om er een mooi gebouw van te maken. De gemeente Hilvarenbeek wil dat bezoekers zich in deze nieuwe sportaccommodatie welkom en veilig voelen en extra zin krijgen om er te gaan sporten”, aldus wethouder Van de Wiel. 

Duurzame accommodatie
Het ontwerp scoort ook hoog op duurzaamheid, perfect geïsoleerd en heeft een dak vol zonnepanelen. Warmtepompen en warmteterugwinning welke ervoor zorgen dat het gebouw energieneutraal wordt.Minder energie en onderhoudVolgens Van de Wiel is een ander voordeel van dit compacte ontwerp dat er minder materialen, energieverbruik en onderhoudskosten nodig zijn. 

De bouw zal in de zomer van 2017 starten en de nieuwe sportaccommodatie zal medio 2018 worden opgeleverd.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Hellebrekers Technieken

Hellebrekers Technieken is een technische dienstverlener op het gebied van procesinstallaties en gebouwinstallaties. Met innovatieve concepten en integrale oplossingen bedienen wij onze klanten in de industrie, sport en recreatie en utiliteit. Van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer,…