Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Nieuwbouw Noordrand College Rotterdam

24-02-2017, 10:38
Nieuwbouw Noordrand College Rotterdam

Op een goed zichtbare plek in Rotterdam, tussen de stadswinkel en de Albert Heijn XL, komt het nieuwe gebouw van het Noordrand College van scholengemeenschap LMC. De gemeente heeft in november 2014 € 7,5 miljoen beschikbaar gesteld voor de bouw.

Investering in technisch talent
De gemeente laat zo zien veel belang te hechten aan de technische opleiding “Bouwen, Wonen & Interieur”. Rotterdam heeft binnen afzienbare tijd veel jonge, goede en enthousiaste technici nodig. Juist daarom investeert Rotterdam op dit moment in technisch talent.

Samenwerking Van Dorp Rotterdam en Energie
De aanbesteding is gewonnen door de combinatie Van Dorp, Dura Vermeer en architectenbureau DKKR. Op basis van het budget en het Programma van Eisen wordt door Van Dorp energie een ontwerp gemaakt van de complete technische installaties en volgens het BIM protocol uitgewerkt. Ook al is de fundering pas net gestort, het geeft alle betrokkenen toch al een goed beeld hoe het eindresultaat eruit komt te zien.

Duurzame oplossingen
Om aan de duurzaamheidseisen te voldoen, wordt de school uitgevoerd met diverse duurzame oplossingen zoals: geregelde LED verlichting, ventilatie op basis van CO2, lage temperatuurverwarming, warmtepompen en PV panelen. Aangezien er geen bestek aan ten grondslag ligt, wordt het project vanuit Van Dorp energie door één aanspreekpunt voor school en montage gecoördineerd. Dit om discrepantie tussen gebruikerswensen en uitvoering te voorkomen.

Vanaf het begin van het komende schooljaar kunnen de leerlingen genieten van hun nieuwe leeromgeving.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van Dorp Installaties B.V.

Van Dorp is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, met 15 vestigingen door heel Nederland. Techniek is onze basis, maar onze toegevoegde waarde zit hem in het verzorgen van de totale technische en facilitaire dienstverlening. Zo helpen wij uw doelstellingen…