Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Kuijpers en hello energy geven energie in gebouwen een gezicht

23-05-2017, 09:37
Kuijpers en hello energy geven energie in gebouwen een gezicht

Kuijpers en hello energy hebben de handen ineengeslagen om organisaties meer energiebewust en energiezuinig te maken. Door het visualiseren én inzichtelijk maken van de energieprestaties van gebouwen kunnen organisaties hun energieprestaties verbeteren.

Profiteren van elkaars expertise
Energiemanagement is onmisbaar bij het treffen van maatregelen om duurzaam te ondernemen. Inzicht in het energieverbruik geeft aanknopingspunten om verder te verbeteren en te verduurzamen. Goede technische oplossingen zijn daarbij een must. En precies daar hebben technisch dienstverlener Kuijpers en hello energy elkaar gevonden. Waar hello energy de duurzaamheidsprestaties van gebouwen letterlijk zichtbaar maakt voor gebruikers en bezoekers, realiseert Kuijpers toekomstbestendige installaties en innovatieve oplossingen. “Door onze handen ineen te slaan, ondersteunen we organisaties op hun weg naar een energiezuiniger gebouw. De data die hello energy verzamelt en visualiseert, gebruikt Kuijpers – in combinatie met onze praktische kennis van een gebouw – om besparingspotentieel in kaart te brengen en concrete energiebesparingsmaatregelen te treffen”, vertelt Bob Bloemers, manager duurzame energie bij Kuijpers. “We hebben al veel gebouweigenaren geholpen met het verlagen van hun energieverbruik. Zo zijn we, door het analyseren van het energieverbruik bij museum De Hermitage in Amsterdam, er achter gekomen dat zij veel warmte vernietigden. We vonden een slimme oplossing: met deze restwarmte worden nu de kassen van de 450 meter verderop gelegen Hortus Botanicus verwarmd.

Samen data visualiseren
hello energy vertaalt ingewikkelde data in begrijpelijke en leuke energieverhalen en vertaalt de techniek van het gebouw naar de taal van de gebruikers en bezoekers. Dat zorgt voor draagvlak en bewustwording, waardoor gebruikers en bezoekers nog meer worden betrokken bij duurzaamheid.

Het visualiseren van de energieprestaties gebeurt onder andere door middel van narrowcasting, een moderne term voor het delen van informatie via beeldschermen. De tool van hello energy toont onder andere het actuele energieverbruik en de actuele energieopwekking. Door zowel een duurzaam gebouw te realiseren en dit vervolgens te visualiseren wordt een verhaal gecreëerd.

Kuijpers gebruikt de data om analyses te maken van onder andere gebruik en kosten en signaleert bijzonderheden om op basis hiervan maatregelen voor te voeren. “Zo hebben we bij één van de bioscopen van Pathé 18% van de energiekosten bespaard door een tiental eenvoudige maatregelen” vertelt Bob Bloemers verder.

Samenwerken met een gevestigde naam in de installatiebranche is volgens Benno Schwarz (oprichter van hello energy) een geweldige stap. “Juist Kuijpers is innovatief en vervult een belangrijke rol in het realiseren van toekomstbestendige gebouwen. Samen geven we inzicht én bieden we oplossingen voor meer duurzaamheid en energiebesparing. Zo werken we samen aan energiezuinige gebouwen.”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…