Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Ver’LED’ten: Servicecentrum Drechtsteden doet het

21-07-2017, 15:02
Ver’LED’ten: Servicecentrum Drechtsteden doet het

De zes gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht vormen samen de regio Drechtsteden en werken op een groot aantal beleidsterreinen intensief met elkaar samen. In lijn met deze samenwerking is het Servicecentrum Drechtsteden ontstaan. Zij ontzorgt de Gemeentes en verschillende klantorganisaties onder andere op het gebied van ICT, facilitaire zaken, P&O, financiën en Inkoop, Juridische kennis en communicatie. Servicecentrum Drechtsteden heeft duurzame ambities en heeft het pand, gevestigd in Dordrecht, in samenwerking met de Verkerk Groep de afgelopen jaren een duurzame boost gegeven.

Ver’LED’ten 
Een bewuste keuze was het vervangen van conventionele verlichting naar LED. Michael de Wit, projectleider Modificaties bij de Verkerk Groep: “De beheerders van Servicecentrum Drechtsteden staan open voor vernieuwing die de werksfeer, het milieu én de portemonnee allen goed doen. Daarnaast staan ze open voor discussie en slagen onze werkzaamheden doordat we vooraf goed overleg hebben en we écht luisteren naar hun wensen. Een goed voorbeeld was de wens voor LED-verlichting. Wij noemen dit intern ook wel ‘verLEDten’. Maar de keuze voor LED is één ding, de implementatie hiervan is een tweede”.

Besparingscalculator
De Wit vervolgt: “Ten eerste volgt een uitvoerige inspectie van het pand, het aanwezige daglicht en kunstlicht en hoe de aanwezige personen verdeeld zijn in een gebouw. Hier zoeken wij een armatuur en lichtbron bij die past bij de situatie. Daarnaast gebruiken we onze besparingscalculator met terugverdientijd. Met deze tool maken we snel inzichtelijk wat het verschil is tussen LED en conventionele verlichting. Dat is vaak een eye opener. Want één derde van het verbruik én een driedubbele verlenging van de levensduur van een lamp, dat wil iedereen wel. Voor als het om bijna 700 armaturen gaat! LED is soms duurder maar de terugverdientijd wordt steeds korter en dus interessanter.

Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen hier zo snel in dat veelal LED verlichting al goedkoper en rendabeler is dan conventionele verlichting. En vergeet ook niet de verminderde arbeidskosten voor onderhoud of vervanging en de continuïteit van arbeidsprocessen bij de opdrachtgever. We hoeven immers minder op locatie te zijn.

Budget ontlasten
Tevens denken we ook mee qua budget voor een organisatie. In samenspraak hebben we besloten om dit lichtplan over een periode van twee jaar te verdelen om het facilitaire budget te ontlasten. Dit is een goede oplossing, wij zijn zelf zeer flexibel als het hierop aankomt. Inmiddels is het gehele pand voorzien van LED en zijn de medewerkers en beheerders tevreden.

Wennen aan LED
Het is voor de aanwezige personen vaak wennen als op de werkvloer ander licht wordt aangebracht. We nemen altijd een gewenningsperiode in acht en in vrijwel alle gevallen is iedereen toch wel snel gewend. En om eerlijk te zijn, er is een klein aantal medewerkers die LED minder fijn vinden. Ook hier hebben we een oplossing voor bedacht. Deze personen hebben een speciaal dimmend plaatje in het armatuur boven hun werkplek gekregen. Klinkt simpel maar het is een kostenbesparing ten opzichte van het afzonderlijk sturen van de verlichting en mochten ze in de toekomst van werkplek veranderen kunnen ze het plaatje meenemen. Passende werkbare oplossingen vinden voor onze klanten, daar krijg ik nou energie van!”

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Verkerk groep

Als elektrotechnisch dienstverlener staat de Verkerk Groep voor innovatie met visie. Door het bundelen van kennis en ervaring creƫren wij innovatieve en slimme oplossingen die perfect aansluiten bij de verwachtingen van onze klanten.
Verkerk Groep
Adviseren, ontwerpen, realiseren,…