Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Opdracht vernieuwen koelwatervoorziening bij FrieslandCampina-productielocatie voor weipoeder in Borculo

13-08-2017, 12:22
Opdracht vernieuwen koelwatervoorziening bij FrieslandCampina-productielocatie voor weipoeder in Borculo

Kuijpers Industrie gaat bij de Friesland Campina-productielocatie voor weipoeder in Borculo de koelwatervoorziening vervangen. We verwijderen de bestaande koeltorens en vervangen deze door 8 nieuwe koeltorens. Ook vernieuwen we voor een groot deel de koelwaterleidingen en pompen.

 

Ook vindt er een renovatie plaats aan de elektrische installaties, inclusief de automatisering. Daarnaast moeten er bouwkundige aanpassingen gedaan worden, voordat de nieuwe koeltorens geplaatst kunnen worden.

Voorafgaand aan de opdracht hebben we samen met de klant het basis-ontwerp gemaakt. Zo hebben we bijvoorbeeld gekeken naar de opstelling van de koeltorens, de leidingloop en het principeschema. Dit meedenken in een vroeg stadium zorgt straks – als het goed is – voor een soepel lopend proces, met oplossingen die volledig aansluiten bij de wensen en uitgangspunten van Friesland Campina.

We hebben vele partners in dit project. Kuijpers Industrie treedt op als contractor en richt zich dus vooral op de coördinatie tussen de verschillende disciplines en het projectmanagement. Het is een uitdagend project met veel verschillende disciplines. Een belangrijke randvoorwaarde is dat het koelwater nagenoeg altijd beschikbaar moet zijn. Daarom zal het project in veel fases uitgevoerd worden.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…