Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Van Dorp levert keuken Conscious Hotel

09-10-2017, 15:40
Van Dorp levert keuken Conscious Hotel

Van Dorp grootkeukens erg trots dat ze de nieuwe keuken van het 4e eco-design hotel van Conscious Hotels op het Westergasfabriek terrein mag leveren. Vorig jaar was Van Dorp ook verantwoordelijk voor de oplevering van de keuken van het 3e Eco-design Hotel.

 

Dit nieuwe hotel wordt gerealiseerd in het historische en monumentale voormalige Amsterdamse stadsdeelkantoor en opent in 2018 haar deuren. Het wordt het eerste volledig elektrische hotel in Nederland, met in totaal 89 kamers. Naast hotelkamers worden er op de begane grond onder andere vergaderzalen, een restaurant met een Aquaponics systeem en de nieuwe keuken gerealiseerd.

Duurzaamheid en design

Duurzaamheid en design zijn voor onze opdrachtgever Heddes Bouw & Ontwikkeling, voor Conscious Hotels én voor ons belangrijke kernwaarden. Bij alle onderdelen die benodigd zijn voor het ontwikkelen en realiseren van het hotel wordt de duurzaamheid van de producten onderzocht en meegewogen in beslissingen. De keuken was hierbij geen uitzondering.
Het pand is een samenstelling van drie gebouwen die met elkaar in verbinding staan en het nieuwe Westerpark Hotel zullen vormen.  Van Dorp grootkeukens mag de complete keuken leveren inclusief kookeiland met afzuigplafond en de complete vaatwasinstallatie. Ook wordt er een complete centrale koel- en vriesinstallatie inclusief bar en winkel geïnstalleerd.

Een uitdagend onderdeel van het keukenontwerp was het realiseren van een erg vriendelijke logistieke indeling van de keuken die bouwkundig in tweeën is gesplist. De koel-en vriescellen in de kelder en de afstemming van werkzaamheden met zowel Heddes Bouw & ontwikkeling en met PSVA( het team van Conscious).

We zijn heel blij dit project in samenwerking met deze partijen te mogen realiseren. De werkzaamheden voor de realisatie zijn in april 2017 gestart en de keuken zal in het 1e kwartaal van 2018 opgeleverd worden.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Van Dorp Installaties B.V.

Van Dorp is een innovatieve en duurzame technisch dienstverlener, met 15 vestigingen door heel Nederland. Techniek is onze basis, maar onze toegevoegde waarde zit hem in het verzorgen van de totale technische en facilitaire dienstverlening. Zo helpen wij uw doelstellingen…