Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Integrale Projecten

Philips Stadion uitgerust met gebouwsensoren

16-11-2017, 11:38
Philips Stadion uitgerust met gebouwsensoren

Heijmans en CSU hebben in opdracht van PSV ‘BeSense’ geïnstalleerd in het Philips Stadion in Eindhoven. BeSense is een slim sensorsysteem dat anonieme data verzamelt over de bezetting, benutting en comfortwaarden van (werk)omgevingen. Met dit inzicht kan het beheer van een gebouw slimmer en efficiënter worden ingericht. 

PSV is de eerste club in Nederland die het innovatieve schoonmaaksysteem in zijn stadion heeft geïnstalleerd en gaat BeSense met name inzetten voor een efficiëntere schoonmaak. Met de sensoren wordt de bewegingsactiviteit in onder andere vergaderruimtes, kantoren en Business Rooms gemeten.

De data wordt maandelijks geanalyseerd. Inzicht in deze gegevens zorgt ervoor dat er slimmer ingespeeld kan worden op de schoonmaakbehoefte. Dat levert bezoekers en medewerkers een gezonde en schone omgeving op die bijdraagt aan een positieve beleving.

Over BeSense

BeSense is een gezamenlijke ontwikkeling van Heijmans en CSU. Het sensorsysteem geeft inzicht in de bezetting, benutting en de comfortwaardes van de werkomgeving, waar functionaliteiten als CO2, temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid worden gemeten. Deze right data, die real time wordt verkregen, zorgt ervoor dat gebouwbeheerders hun gebouw slimmer en efficiënter kunnen beheren en tevens kunnen inspelen op het comfort.

Hoe wordt een gebouw gebruikt?

Aan de hand van deze informatie lopen CSU’s schoonmaakmedewerkers met een tablet hun schoonmaakroute en verrichten waar nodig werkzaamheden. De inzet van sensoren maakt BeSense een laagdrempelige en schaalbare oplossing die met een eenvoudig ’plug and play’ principe functioneert.

De informatie die BeSense oplevert, kan op tal van manieren worden geïnterpreteerd en antwoord geven op vragen zoals: hoe zit het met het gebruik van vergaderzalen en hoe vindt de eindgebruiker snel een prettige werkplek?

BeSense won onlangs de European Cleaning & Hygiëne Award in de categorie ‘groundbreaking innovations’.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Heijmans

Heijmans N.V. is een beursgenoteerde onderneming die activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra combineert in de werkgebieden Wonen, Werken en Verbinden. Door te sturen op voortdurende kwaliteitsverbetering, innovatie en integraliteit realiseren we toegevoegde waarde voor onze klanten. Heijmans…