Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Maas Warmtetechniek is de eerste Duurzame Aanbieder van Nederland

24-11-2017, 11:04
Maas Warmtetechniek is de eerste Duurzame Aanbieder van Nederland

Maas Warmtetechniek uit Haarlem heeft vandaag als eerste bedrijf in ons land het label Duurzame Aanbieder ontvangen. Frans Zegwaart, directeur van het Haarlemse installatiebedrijf, ontving het label uit handen van de voorzitters van UNETO-VNI en OnderhoudNL en de directeur van Bouwend Nederland. Dat gebeurde in een huis in Santpoort-Noord dat Maas Warmtetechniek samen met drie andere bedrijven energieneutraal heeft gemaakt.

Maas Warmtetechniek verandert regelmatig energieverslindende panden in energiezuinige en duurzame woningen. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met andere installateurs en glaszetters. Juist die samenwerking ziet Zegwaart als een groot voordeel: ‘Met het label Duurzame Aanbieder kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.  Achter de schermen werken we met drie bedrijven, maar de klant heeft toch maar één aanspreekpunt.’

Wegwijzer in bos van aanbieders

Nu het nieuwe kabinet écht werk gaat maken van de verduurzaming van woningen wordt het voor huiseigenaren nóg interessanter om hun huis energiezuinig te maken. Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI: ‘Veel consumenten willen dolgraag een energiezuinig huis, maar weten niet hoe ze dat moeten aanpakken. Bij wie kunnen ze terecht en wat zijn de meest effectieve maatregelen? De Duurzame Aanbieder ontzorgt de consument volledig. Van advies over de meest effectieve maatregelen en subsidies tot en met de uitvoering van de werkzaamheden en het onderhoud. Ik weet zeker dat dit initiatief dat we samen met Bouwend Nederland en OnderhoudNL én met steun van de overheid hebben genomen, bijdraagt aan een versnelde verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Op dit one-stop shop aanbod zaten we écht te wachten!’

Onafhankelijke toetsing van criteria

Om in aanmerking te komen voor het label Duurzame Aanbieder moet een ondernemer aan een aantal criteria voldoen. Hij moet onder meer een gedegen verduurzamingsadvies kunnen verstrekken en als centraal aanspreekpunt fungeren bij de uitvoering van alle werkzaamheden. Bij het volledig energieneutraal maken van de woning biedt de Duurzame Aanbieder een energieprestatiegarantie. Onafhankelijk instituut SKG-IKOB controleert of aanbieders voldoen aan de criteria en in aanmerking komen voor het label.

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Meer dan welke sector ook maken wij technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant. We vertegenwoordigen ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste…