Vaktechnisch

...met trots over de installatiebranche

Installatietechniek

Nieuw biosafety-laboratorium Erasmus MC officieel geopend

17-04-2018, 08:30
Nieuw biosafety-laboratorium Erasmus MC officieel geopend

Op vrijdag 6 april 2018 is het nieuwe biosafety-laboratorium van het Erasmus MC in Rotterdam officieel geopend door de heer Lamers, vice-voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) en burgemeester van Schiedam. Met dit laboratorium beschikt het Erasmus MC over het modernste en best beveiligde klasse 3 high containment onderzoekscentrum in Europa. 

Onder hoofdaannemerschap van Kuijpers droeg Cleanroom Combination Group zorg voor de bouwkundige activiteiten. Kuijpers werkte drie jaar lang intensief samen met het projectteam van Erasmus MC, met adviseurs en leveranciers om dit bijzonder complexe en unieke project op het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau te realiseren. Aan de bouw van het laboratorium ging voor Erasmus MC een voorbereidingsperiode van 7 jaar vooraf. Claus en Kaan Architecten en Deerns tekende voor het ontwerp, de realisatie is na een aanbestedingstraject gegund aan Kuijpers. Het laboratorium (BSL3) omvat 4.400 m2 vloeroppervlak, verdeeld over drie verdiepingen en is gevuld met state-of-the-art technologie. Het laboratorium is uniek in Europa.

 

Als eerste op de hoogte van het laatste installatiebranche nieuws?

Volg Vaktechnisch op LinkedIn

Kuijpers

Wij van Kuijpers ontwerpen, bouwen en onderhouden technische installaties in gebouwen en industrie. Met dit complete concept dragen we bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. Onze ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Dankzij ons…